Tämä resepti kuuluu mieheni ehdottomiin lemppareihin.
Jos mieheltä kysytään mitä on viikonloppuna ruuaksi, niin vastaus on tässä.
Paketti (500g) voitaikinaa levyinä
1 muna voiteluun
170g sieniä (herkkusieniä, siitakesieniä, suppilovahveroita)
oliiviöljyä
1-2 kuorittua ja hienonnettua valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria
kourallinen sileälehtistä persiljaa silputtuna
4 broilerin rintafilettä
6 kukkuraista rkl rakeista sinappia (itse käytän 3rkl sileää dijonia ja 3 rakeista)
3 suurta lasillista kuivaa valkoviiniä
4,5dl kuohukermaa
(-> ks. reseptin lopusta huom.2)
Sulata voitaikina ja kaulitse levyjä vielä hieman oheuemmiksi ja pidemmiksi. Leikkaa levyt kahtia.
Silppua sienet hieman pienemmiksi, hienonna valkosipulinkynnet.
Pyörittele sieni- ja valkosipulisilppua kuumalla paistinpannulla muutama minuutti,
lisää persiljasilppu ja ota pois liedeltä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Viillä rintafileisiin veitsellä "tasku".
Täytä tasku jäähtyneellä sieniseoksella.
Kieputa voitaikinasuiro (n.2/file) fileen ympäri ja laita taikinoidut kääryleet uunivuokaan.
Sudi pintaan kananmunaa.
Paista nyyttejä uunissa 200asteessa n.34-40min.
Tee sillä välin kastike: pane sinappi ja valkoviini suureen kattilaan
ja kiehuta kunnes alkoholin haju häviää.
Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes kastike tarttuu lusikan takapuolelle (kastike saa olla vetisempääkin kuin kuvissa, itse tykkään tosi paksusta kastikkeesta).
Leikkaa kananyytit siivuiksi, asettele lautaselle ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Huom. peruna tms. on aivan liian raskas lisuke tälle ruualle - raikas salaatti tai kevyemmät kasvikset sopivat täyteläisten nyyttien kaveriksi loistavasti. Alkuperäisessä reseptissä kastiketta oli vain 1/3 tästä määrästä. Todella nuukaa, sanoisin. Itse teemme aina tämän kolminkertaisen määrän.
Tehty. Tuli juuri paripäivää aikasemmin master kokki tv:stä. sen verran tuunasin, että aurajuustoa sienten lisäksi ja kastikkeeseen hunajaa.
VastaaPoista