1 yrttipuska tuoretta salviaa
2 kuorittua valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 porsaan sisäfileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
6-10 parmankinkkusiivua (tai muuta ilmakuivattua kinkkua)
12 noin parsan pituista ja paksuista nuorta raparperinvarren palaa
Pane uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Murskaa puolet salviasta ja valkosipulin kynnet morttelissa.
Lisää sekaan 5rkl oliiviöljyä ja hiero mausteseos possunfileisiin kauttaaltaan.
Anna maustua tunnin verran, tai jos aikataulu ei salli, valmista heti. Mausta liha vielä suolalla ja pippurilla ja kieritä parmankinkkusiivut fileiden päälle.
Leikkaa raparperit sormenmittaisiksi ja kaada ne uunivuokaan (ei alumiiniseen!).
Asettele fileet raparperipedille vuokaan ja jätä raparpereja hieman fileiden sivuillekin. Silppua loppu salvia ja ripottele päälle, lorauta vielä vähän oliiviöljyä pinnalle.
Ota pieni pala leivinpaperia, kastele se ja rypistä pieneksi mytyksi.
Aukaise mytty ja levitä kostea leivinpaperi fileiden päälle ja laita uunivuoka uuniin.
Anna kypsyä 15min, poista leivinpaperi ja anna kypsyä vielä toiset 15min.
Ota vuoka uunista, anna lihan levätä ja makujen tasaantua muutama minuutti ja siivuta filee viistottain viipaleiksi. Kaada lihasta leikkuulaudalle valuneet nesteet takaisin uunivuokaan, tarjoa liha raparperien, vuoassa olevan liemen ja paistettujen perunoiden kanssa.
Tämä oli todellista herkkua! Siskoni mies teki tätä meille pari viikkoa sitten, ja oli tajuttoman hyvää. :P
VastaaPoista