Tässä resepti jota oli pakko kokeilla pari kertaa ennenkuin lopputulos osui nappiin. Suolan kanssa on tässä ohjeessa oltava hyvin varovainen, koska prosciutto on suolaista. Vain kevyt ripaus suolaa riittää maustamaan lihan ja lisukkeet täydellisiksi. Vähänkin liikaa suolaa, niin ruokajuomaksi käy kylpyammeellinen vettä.
5-6 viipaletta prosciuttoa
3 valkosipulin kynttä kuorittuna
1rs siitakesieniä
3 isoa voinokaretta
puolen sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
vajaa kilo härän sisäfilettä
iso kourallinen tuoretta rosmariinia ja timjamia (riivi lehdet varsista ja silppua lehdet)
2 lasillista punaviiniä
perunoita
pari kourallista tuoretta pinaattia
vihreitä papuja
1rs siitakesieniä
Kuumenna uuni 225 asteeseen, pane reunallinen uunipannu sinne kuumenemaan. Asettele prosciuttosiivut leivinpaperille limittäin niin että saat kohta fileen käärittyä niihin.
Hienonna yksi valkosipulin kynsistä ja paista hienonnettujen siitakesienien kanssa pannulla käyttäen yhden voinokareista. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää sitten sitruunamehu ja loput voinokareet.
Nosta liha sienipedille, kääri prosciuttopeitto päälle leivinpaperin avulla ja poista leivinpaperi.
Lisää pannuun loput 2 valkosipulin kynttä ja paista uunissa makusi mukaan. 500g filee kypsyi mehevän punertavaan 57 asteen sisälämpötilaan parissakymmenessä minuutissa. Kippaa kypsymisen puolivälissä pannuun viini. Nosta filee leikkuulaudalle, peitä foliolla muutamaksi minuutiksi. Nosta uunipannu levylle, lisää tilkka vettä tai viiniä, raavi pannusta ronskisti maut irti ja anna kiehua pari minuuttia.
Leikkaa liha sopiviksi annossiivuiksi, tarjoa haluamiesi lisukkeiden ja kastikkeen kera.
Jamie tarjoilee lisukkeena perunoita, pinaattia ja sieniä. Tällä kertaa heitin perunoiden sekaan pariksi viimeiseksi minuutiksi haricot-papuja, höyrystin samaisen kattilan päällä pari kourallista tuoretta pinaattia ja pyöräytin pannulla siitakesieniä. Maut sopivat hyvin yhteen ja pavut jäivät ihanan napsakoiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti