maanantai 17. toukokuuta 2010

LAAB KAI, thaimaalainen kananjauhelihasalaatti


450g broilerin jauhelihaa
1 sitruunaruohonvarsi hienonnettuna
3 kaffirlimenlehteä hienonnettuna
4 punaista chiliä hienonnettuna
4rkl limettimehua
2rkl kalakastiketta
1rkl paahdettua, jauhettua riisiä*
2 kevätsipulia hienonnettuna
2rkl korianterinlehtiä
tarjoiluun: erilaisia salaatinlehtiä, kurkkua ja tomaattiviipaleita
koristeluun: muutama mintunoksa

*Paahda isompi määrä thairiisiä kuivalla pannulla kunnes se alkaa saada väriä, hienonna monitoimikoneessa karkeaksi "jauhoksi", siis n. 1/3-1/4 riisinjyvän kokoiseksi.



Kuumenna iso paistinpannu ja lisää broilerin jauheliha ja tilkka vettä.


Paista liha kypsäksi koko ajan sekoittaen (jauhelihan tulee olla ihan pieninä murusina, sitä ei kuulu ruskistaa vaan kypsentää).


Kumoa kypsä, muruinen liha isoon kulhoon, lisää joukkoon loput ainekset, sekoita hyvin.




Levitä salaatinlehdet, kurkku- ja tomaattiviipaleet lautaselle ja kumoa salaattipedille lihaseos, koristele mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...