1 iso siika
n. 1dl maissijauhoja
Chilikastike:
10 punaista chiliä hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä
4rkl kalakastiketta
1rkl sokeria
5rkl limemehua
Mangosalsa:
1/2 mangoa raastettuna
1 salottisipuli ohuina suikaleina
1/2dl chilikastiketta
Valmista chilikastike tekemällä aineksista mahdollisimman tasainen seos esim. veistä ja monitoimikonetta apuna käyttäen.
Perkaa ja putsaa kala (sisälmykset, suomut, evät, pää) ja tee siihen molemmin puolin muutama melko syvä viilto. Taputtele molemmin puolin maissijauhoa ja paista runsaassa öljyssä isolla pannulla n. 6-7min/puoli, eli kunnes kala näyttää sisältäkin vaalealta=kypsältä ja pinta on rapean ruskea.
Heitä mangosalsan ainekset kypsennyksen loppupuolella kattilaan ja kuumenna sekoittaen, niin että sipuli hieman pehmenee.
Aseta kala tarjoiluastiaan ja levitä päälle salsa. Tarjoile thairiisin ja chilikastikkeen kera.
Tämän reseptin kehittelin makumuistin perusteella viimevuotisen Thaimaanmatkamme jälkeen. Olimme lähes kuukauden Thaimaassa; Bangkokissa ja HuaHinin laitamilla pienessä kylässä, missä saimme aivan törkeän hyvää rapeapintaista kalaa tulisella kastikkeella. Tässä reseptissä onnistuin mielestäni aivan nappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti