maanantai 15. elokuuta 2011

KAI PHAT MET MUANG HIMAPHAAN - kanaa cashew-pähkinöillä

Resepti on kirjasta Löytöretki Thaimaan keittiöihin. Kyse on taas pikapaistetusta ruuasta, eli kaikki ainekset paistetaan pienissä erissä nopeasti. Missään nimessä ei pidä paistella aineksia montaa minuuttia niin että kasvikset pehmenevät ja kana kuivuu.



1-2 kuivattua pitkää chiliä
1rkl kalakastiketta
2rkl osterikastiketta
3rkl kana- tai kasvislientä
½-1tl sokeria
4rkl kasvisöljyä
80g cashew-pähkinöitä
4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500g kanan rintafileetä ohueksi suikaloituna
½ punainen paprika ohuina suikaleina
½ porkkana viipaloituna vinottain
1 pieni sipuli 6 lohkona
2 kevätsipulia leikattuna 1cm pitkiksi paloiksi
jauhettua valkopippuria (koristeluun)

Poista kuivattujen chilien varret, leikkaa saksilla chilit 1cm pitkiksi paloiksi (ja poista siemenet). Sekoita pienessä kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri. Kuumenna öljy keskilämmöllä wokkipannussa ja pikapaista cashew-pähkinöitä 2-3min tai kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita. Poista pannulta ja kuivaa talouspaperin päällä.

Pikapaista chilit keskilämmöllä samassa öljyssä 1 min. Niiden tulisi tummentua, mutta ei mustua ja palaa. Poista pannulta reikäkauhalla. Kuumenna sama öljy uudelleen ja pikapaista puolet valkosipulista vaaleanruskeiksi. Lisää puolet kanasta ja pikapaista korkealla lämmöllä 2-4min tai kunnes kana on kypsää. Poista pannulta ja toista jäljellä olevien valkosipulien ja kanojen kanssa.

Laita kanat takaisin pannulle, lisää porkkanat, sipulit sekä kastike ja pikapaista 1-2 min. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää cashew-pähkinät, chilit sekä kevätsipuli ja sekoita hyvin. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele päälle vielä hieman valkopippuria.

12 kommenttia:

  1. Oi nam! Tämä testiin, oli yksi miehen lemppareista Thaimaassa!

    VastaaPoista
  2. Mmmm kuulostaa herkulliselta! Rakastan aasialaista ruokaa, mutta tuntuu ettei omasta kuiva-/jääkaapista löydy oikeita aineksia, jolla ruuasta sais aasialaistyylistä. Aattelinkin kysyä jos voisit listata jonkun "aasialaisen keittiön peruspilarit" -jutun. Just mausteet ja noi kastikkeet ja tollaiset. Sillee että ois helppo ostaa kaupasta vaan tuoreet ainekset (liha ja kasvikset) ja vääntää herkkuaasialaista :D Kiitos etukäteen jos vaivaudut! (Ja psst. Meillä täällä ei oo oikein mitään kummempia etnisiä liikkeitä, niin olisi superisti plussaa jos ainekset saisi Prismasta/Citymarketista etc.)

    VastaaPoista
  3. Heippa ja kiitos kommenteista <3!

    Aasialaisen keittiön peruspilareista makuineen ja mausteineen olen kirjoittanut pitkästikin: http://puolialastonkokki.blogspot.com/2010/08/thaimaalainen-ruoka-ja-ruokakulttuuri.html. Mutta voisin ottaa urakaksi kertoa tarkemmin mistä aineksia kannattaa etsiä (ja kenties mihin hintaan?) tai millä ne voisi korvata. Näin pikavinkkinä, että nykyään Prismojen ja Cittareidenkin maustehyllystä löytyy kiitettävästi thaimakuja: kaffirlimehiutaleita, kuivattuja kaffirlimen lehtiä, currytahnoja, kookosmaitoa, kuivattua tai murskattua sitruunaruohoa, galangatahnaa, osterikastiketta, kalakastiketta jne. Yhä harvemmin jää thairuoka tekemättä siitä syystä ettei kaupasta löytyisi aineita :). Lisäksi, jos haluaa jotain vähän erikoisempaa eikä läheltä tosiaan löydy etnisiä kauppoja (meillä taitaa lähin olla 30-50km päässä?), loistava valikoima thaimakuja löytyy Siam Housen nettikaupasta: http://www.siam-house.fi/.

    VastaaPoista
  4. Oi tuo kuulostaa hyvältä! Just tuollaista mietinkin, että olisi kiva saada nimenomaan tietoa niistä aineksista ja niiden hinnoista/ostopaikoista :p Täytyykin heti mennä tarkastelemaan kauppojen maustehyllyjä. Ja jään odottamaan joskos postauksia aineksista tulisi, olis kyllä huippua!

    VastaaPoista
  5. Tässä se nyt vihdoin on: http://puolialastonkokki.blogspot.com/2011/08/kadonneen-thai-maun-metsastys.html

    VastaaPoista
  6. Aikamoinen nimihirviö mutta todella maukasta! Ja chilistä tulee juuri sopivasti potkua. Kiitos tästä reseptistä!

    VastaaPoista
  7. Pikapaistetut kuuluu kyllä mun lempparithaikkuruokiin nykyään - nopeita ja maukkaita. Kiitos sinulle Ginamaria :)

    VastaaPoista
  8. Onks jotain ohjenuoraa paljonko pähkinöitä tohon vois heittää? 0,5dl vai 1dl? Ei lukenut listalla.

    VastaaPoista
  9. No hupsis! Kiitos paljon huomautuksesta - joskus sitä näpyttelee reseptejä sokeutuen täysin sille, että on hypännyt jonkun kohdan yli. Resepti on nyt korjattu, eli 80g cashew-pähkinöitä!

    (Vähänkö noloa, kun reseptin nimikin on kanaa cashew-pähkinöillä ja pähkinöiden määrä puuttuu...)

    VastaaPoista
  10. Minkä kanssa tuo syödään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisihän se thaimaalainen vakiolisuke on :).

      Poista
    2. Jasmin tai basmatiriisiä

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...