lauantai 11. joulukuuta 2010

SAVUPORO-VOILEIPÄKAKKU

Koska savuporo-rieskarullat hävisivät syyskekkereillä alta aikayksikön työkavereiden suihin ja savupororullat ovat yksi etsityimmistä resepteistä blogissani, päätin muovata idean voileipäkakun muotoon.

1pkt (380g) Vaasan ruispaahtoleipää
yhtä paljon grahampaahtoleipää

Kostutukseen:
lihalientä, riistalientä tai kasvislientä

Savuporotäyte:
2 pkt (100g/pkt) Lapin Lihan Ruska kylmäsavustettua poronpaisti rullaviipaletta
1/2 pkt Cantadou piparjuurituorejuustoa
2/3 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1pkt Valion piparjuuri-omena-tuorejuustoa
1/2dl kermaa

Omenatäyte:
1pkt piparjuuri-omena-tuorejuustoa
kourallinen herkkukurkkua silppuna
1 omena pieninä kuutioina

Päälle:
200g ruohosipulituorejuustoa
200g creme fraichea

Koristeeksi:
esim. herneenversoja, kivettömiä viinirypäleitä, kylmäsavuporoleikettä, viinisuolaheinää...

Valmista savuporotäyte leikkelemällä savuporoleikkeet hieman pienemmiksi ja sekoittamalla kaikki täytteen ainekset melko tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa (savuporo saa jäädä muruiseksi, mutta ainesten pitää olla sekaisin).
Valmista myös omenatäyte pilkkomalla herkkukurkut ja omena pieniksi kuutioiksi ja sekoittamalla aineet.

Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois.
Jaa leipäsiivut niin että niistä tulee neljä kerrosta. Aloita vaikkapa ruispaahtoleivillä. Kokoa ne vierekkäin pohjaksi, kostuta kevyesti riista(tai muulla)liemellä.
Levitä tasaisesti puolet savuporotäytteestä leipäviipaleiden päälle ja asettele päälle grahampaahtoleipäkerros.
Kostuta, ja levitä koko omenatäyte tasaisesti päälle. Jatka ruispaahtoleipä-savuporokerroksella kuten alussa. Asettele päällimmäiseksi grahampaahtoleipäsiivuja ja kostuta. Jos tarjoat voileipäkakun vasta seuraavana päivänä, säilytä kakku tällaisena tarjoilupäivään asti ja päällystä sekä koristele vasta vähän ennen tarjoilua.
Sekoita päällystettä varten creme fraiche ja tuorejuusto keskenään, levitä tasaisesti kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. savuporoleikeruusuilla, herneenversoilla, kivettömillä viinirypäleillä, suolaviiniheinän lehdillä jne.

6 kommenttia:

  1. Jep, tämän väsään huomisille synttäreille, ihan suu vettyy jo ajatuksesta!

    VastaaPoista
  2. Kerrothan miten maistui :)!

    VastaaPoista
  3. Tein ohjeesi mukaisen voileipäkakun juhliin ja oli aivan mielettömän hyvää! Kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Kaksi kertaa olen saanut maistaa tätä voileipäkakkua -- huippu hyvää ! Nyt aioin tehdä kakun omiin juhliini.

    VastaaPoista
  5. Valiolla ei ole enää omena-piparjuurituorejuustoa. Miten voisi vaikka itse valmistaa tai sitten korvata jo poistuneen tuorejuuston?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, kun näitä ihania makuja poistuu valikoimasta. Itse soveltaisin vain reseptiä hieman erilaiseksi, korvaisin vaikka pippurisella tai ruohosipulituorejuustolla tai maustaisin maustamattoman lirauksella sitruunamehua ja tuoretta timjamia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...