5dl kookosmaitoa
2-3dl vettä
1 sitruunaruohon varsi (tai 1tl sitruunaruohotahnaa jos et saa sitruunaruohoa käsiisi), valkoinen osa paloiteltuna
parin sentin mittainen pala galangaa (tai inkivääriä) ohuehkoina siivuina
3 banaanisalottisipulia hienonnettuna
2 broilerin rintafileetä ohuina siivuina
2rkl kalakastiketta
1tl palmusokeria (tai vaikkapa ruokosokeria ellet löydä palmusokeria)
200g kypsiä miniluumutomaatteja
100g herkkusieniä
3rkl limettimehua
6 pientä kaffirlimen lehteä
3-5 linnunsilmächiliä hienonnettuna tai 2 pitkää punaista chiliä hienoksi viipaloituna ilman siemeniä
muutama korianterin lehti koristeluun
Laita kookosmaito, sitruunaruoho, inkivääri sekä salottisipulit kattilaan. Kuumenna kunnes kiehahtaa. Lisää kana, kalakastike sekä palmusokeri ja kiehuta hiljalleen 5min tai kunnes kana on kypsää (älä ylikypsennä!). Lisää kuumaa vettä jotta keitosta tulee sopivan ohutta. Lisää tomaatit ja sienet ja kiehauta pari minuuttia. Lisää viimehetkellä limettimehu, kaffirlimen lehdet ja chilit. Pidä huoli etteivät tomaatit mene rikki. Maista ja mausta makusi mukaan lisää. Koristele korianterilla ja tarjoile.
Kiitos reseptistä !! Tämä on ehdoton suosikkini aina Thaimaassa ollessa. Nyt tein ensimmäistä kertaa Suomessa ja ai että, et tuli hyvää. Niin hyvää et tuntuu et siihen jää koukkuun :D o
VastaaPoistaHyvä resepti! Kokeilin tätä Briteissä. Suosittelen.
VastaaPoistaSain ystävältäni, erään Hollannissa asuvan Thai-kokin reseptin käsiini ja tarkoituksena olisi kokeilla kyseistä keittoa. Löysin jopa tuoretta Galangalia Chinamarketista, mutta mietityttää vain, että miten se on tarkoitus lisätä ruokaan? Murskataanko vai lisätäänkö vain valmistuksen ajaksi viipaleina? Samoin mietitytti nuo muut ei syötävät raaka-aineet, miten välttää niiden syöminen, mikäli ovat silputtuna joukossa? Kiitos paljon vastauksista!
VastaaPoistaOoh, tuoretta galangalia! Olen kade!
VastaaPoistaGalangal lisätään keittoon mauksi ohuehkoina siivuina. Samoin kuin muut ei-syötävät ainekset keitossa, galangal tuo keitolle makua ja päätyy kyllä lautaselle asti, mutta jätetään vain syömättä lautaselta.
Mukavia herkkuhetkiä!
Kiitos nopeasta vastauksesta, ei kun kokkailemaan!
PoistaOon pitäny bloggaamista päiväkirjamaisena muistiinpanovälineenä tai huomionhakuisena oman elämän hehkuttamisena. Tänää omii reissukuvia selaillessa alko thaikkusafka himottamaa ja löysin tänne. Diggaan ihan täysillä! Mun osalta thaikokkaukset ois varmaa jääny niihin kurssilla tehtyihin annoksii, koska "Suomesta on liian vaikeeta löytää oikeita aineksia". Kiitos sulle, että teet tätä. Prismaan-->
VastaaPoistaKiitos diggailusta, hyvä jos löytyy matkamuistoja myötäileviä reseptejä!
PoistaMoi! Söin lounaalla kastiketta missä oli kanaa, sipulia, perunaa, pähkinöitä ja kookosmaistoa. Olisko mitään havaintoa ruuan nimestä?
VastaaPoistaHeippa! Söitkö thaimaalaisessa ravintolassa tai viittasiko ruuan nimi johonkin aasialaiseen? Thaimaassa käytetään aika harvoin perunaa, oikeastaan massaman curry (kanalla) on ainut perunaa sisältävä, kuvaustasi muistuttava thaikkuruoka, jonka keksin tähän hätään. Toki voihan olla, että kyseessä on jokin kokin oma neronleimaus-annos :).
PoistaLuultavasti kysymyksessä oli "kaeng kari gai" chicken yellow curry. Sitä eukko tykkää tehdä.
PoistaHei,
VastaaPoistaOlemme tehneet vuoden aikana nyt kolmesti tätä ihanuutta. Kaksi kertaa näistä on kookosmaito juoksettunut pahasti, jos tätä ohjetta noudattaa. Mites teillä muilla? Onkohan kenties merkeissä eroa? Nyt googletettuani tätä ongelmaa, löysin tuunatun ohjeen, jossa kaikki alkukiehautukset oli tehty vain veteen ja kookosmaito lisätty vasta viimeksi. Tätä tekniikkaa täytynee kokeilla, ellei teiltä muilta vinkkejä tule. Tuo 5-7 min kookosmaidon keittäminen kun siis tuntuu olevan liikaa.
Keväisin terveisin,
Sanna Ja Joa
Todentotta, kookosmaito erottuu ikävästi, jos sitä keittelee. Monissa curryresepteissä ongelma on ratkaistu samaan tapaan kuin tuossa veden kanssa keittämisessä ennen kookosmaidon lisäämistä: currytahna sekoitetaan ensin vain puoleen kookosmaidon määrästä ja myöhemmin lisätään loput. Tämän tom kha kai -reseptin otin suoraan thaikkuruokaraamatustani enkä uskaltanut sitä alkaa muokkailemaan. Kenties kookosmaidoissakin on eroja, koska välillä kookosmaito tuntuu "leikkaavan" heti kiehahdettuaan ja joskus pystyy keittelemään enemmänkin.
Poista