lauantai 22. toukokuuta 2010

KUHAA JÄTTIKATKARAVUN PYRSTÖILLÄ, CHEDDARILLA, KERMALLA JA AVOCADOLLA (Jamie Oliverin ohjeella)


Herkullinen ja nopea kalaruoka, mutta kannattaa valita oikein kypsiä avocadoja, sillä vähänkin kova avocado maistuu kauhealle. Olen antanut itseni ymmärtää ja minua viisaammista lähteistä olen kuullut, ettei avocadoa saisi kuumentaa koska sen maku kärsii. Ehkäpä tässä ruuassa kuumennusaika on kuitenkin niin lyhyt ettei avocado varsinaisesti uunissa kypsy ja muuta makuaan, sillä itse en ole kitkeryyttä maussa huomannut - päinvastoin kypsä (siis jo ostettaessa kypsä, ei kypsennetty), lämmin avocado on herkkua cheddarin ja kerman kera.

400g kuhaa (tai jotain muuta vaaleaa kalaa) fileenä
1 avocado
150g jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna (pakastetutkin käy!)
1,5 dl kuohukermaa
kourallinen basilikaa
150g cheddaria
suolaa, pippuria
öljyä


Öljyä uunivuoka. Mausta kuhafile suolalla ja pippurilla molemmin puolin ja laita uunivuokaan.

Kuori ja viipaloi avocado: Pyöräytä veitsellä halki kiveä myöten, iske veitsi kiveen ja pyöräytä se pois - kuori lähtee vetämällä jos avocado on tarpeeksi kypsä (ks.aineksien valmisteluohjeita - avocadon käsittely).

Asettele kuhafileen päälle avocadosiivut, jättikatkaravun pyrstöt ja basilika hieman silputtuna.
Raasta cheddar ja ripottele se koko komeuden päälle. Lorauta kostutukseksi kerma.
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20min.
Tarjoile raikkaan salaatin (ja vaikka perunoiden) kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...