Currytahnaseoksia on Thaimaalaisittain lukuisia - on punaista, vihreää, keltaista, panang, Chiang Mai, jne... Panangissa on oma pehmeä makunsa. Tosikokki tekee currytahnansa tietenkin itse, mutta Suomessa raaka-aineiden saatavuus on sen verran heikko, että on helpompi turvautua valmiisiin tahnoihin. Panangissä (lausutaan pänäng) ei yleensä ole pähkinöitä, mutta pähkinäisen curryn voi mainiosti tietenkin tehdä panang-currytahnastakin.
4dl kookosmaitoa
4rkl-6rkl (riippuen vahvuudesta ja mieltymyksistä) panang -currytahnaa
400-500g naudanlihaa suikaleina (en suosittele käyttämään valmiita suikaleita, vaan suikaloimaan itse esim. ulkofileestä)
2 kourallista pähkinärouhetta (tai mantelirouhetta, jos on pähkinälle allerginen kuten allekirjoittanut)
kaffirlimen lehtiä
limen mehua, mustapippuria, kalakastiketta
korianteria, thaibasilikaa
Kiehauta kasarissa kookosmaito, lisää panang-tahna ja sekoita tasaiseksi.
Anna kiehua kunnes rasva alkaa erottua currykastikkeen pinnalla.
Lisää huoneenlämmössä noin tunnin ajan odotelleet naudanlihasuikaleet ja hauduttele kypsäksi ja mureaksi.
Lisää lopuksi vielä pähkinä/mantelirouhe, maista ja mausta mielesi mukaan kalakastikkeella, limellä ja mustapippurilla.
Lisää kaffirlimen lehdet (kokonaisina tai puolikkaina) ja hauduta vielä hetki.
Tarjoile thairiisin ja phrik nam plan kera, koristele thaibasilikalla ja korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti