perjantai 21. toukokuuta 2010

JUUSTO-BASILIKATORTELLINIT TOMAATTIKASTIKKEESSA (Jamie Oliverin ohjeella)


Valmista ensin tomaattikastike:

1 iso valkosipulin kynsi kuorittuna ja hyvin hienonnettuna
2rkl oliiviöljyä
1 pieni kuivattu chilipalko murskattuna
2tl kuivattua oreganoa
2tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1rkl punaviinietikkaa
1 kourallinen basilikaa (tai meiramia, tai molempia) karkeaksi silputtuna
suolaa, vastajauhettua mustapippuria
2-3rkl neitsytoliiviöljyä

Pehmitä valkosipuli varovasti oliiviöljyssä paksupohjaisessa kasarissa.
Lisää joukkoon chili, oregano ja tomaatit ja sekoita - varo kuitenkin rikkomasta tomaatteja, säilytä ne vielä kokonaisina!!! Kiehauta ja anna kastikkeen hautua hiljalleen tunnin ajan. Valmista tällä välin tortellinit. Lisää tunnin kuluttua viinietikka, sekoita ja hienonna tomaatit kastikkeeseen.
Sekoita joukkoon vielä tuoreet yrtit sekä maun mukaan suolaa ja pippuria sekä 2-3rkl parasta oliiviöljyäsi.


Tortellinit:

2 kananmunaa
yhteensä 200g vehnäjauhoja + durumjauhoja

n. 200g makusi mukaisia hyviä (ja laadukkaita) juustoja, joista ainakin osa helposti sulavia =sitovat täytteen massaksi, esim. ricottaa, parmesaania, pecorinoa, vuohenjuustoa
2 kourallista basilikaa
suolaa ja vastarouhittua pippuria

oliiviöjyä ja parmesaania tarjoiluun


Sekoita raastetut juustot, 3/4 basilikasta revittynä karkeaksi, mausta pippurilla.
Sekoita 2 munaa ja 200g jauhoja keskenään ja vaivaa sitkaaksi taikinaksi. Jos taikina on liian kuivaa = murenee, lisää tilkka vettä ja vaivaa uudelleen. Pätki taikina muutamaksi palaseksi ja valmista pätkistä pastakoneen avulla pitkiä ja hyvin ohuita pastalevyjä. Leikkaa muotilla tai sopivan lautasen/lasin reunaa apuna käyttäen halkaisijaltaan 10cm kokoisia ympyröitä.
Toimi nopeasti, pasta haurastuu käsittelykelvottomaksi jos pastalevyt joutuvat odottelemaan. Täytä tortellinit: aseta noin teelusikallinen täytettä tortellinilevyn keskelle, kostuta vedellä ja pullasudilla reunat HUOLELLISESTI ja taita puoliympyräksi, painele ilma pois ja sulje huolellisesti jotta tortellini pysyy kiinni!
Taita puoliympyrän "terävät siivet" yhteen.
Keitä valmiit tortellinit suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuutin ajan, valuta ja kaada sekaan valmis tomaattikastike ja sekoita.
Lisää loppu basilika sekaan, sekoita uudelleen. Annostele lautasille, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele pinnalle parmesaania juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...