tiistai 18. toukokuuta 2010
PARILOITUA LOHTA SALAATTIPEDILLÄ
noin 900 g kirjolohi- tai lohifileetä
suolaa
1 ruukku rapeaa jääsalaattia
1 rasia (125 g) rucolaa
1/2 l kurkkua kuutioituna
2 dl retiisiä viipaloituina
1 dl kevätsipulia hienonnettuna (itse preferoin punasipulia)
4 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
tuoretta tilliä ja sitruunaa
Lisäksi
2 dl kevyttä salaattikastiketta
Poista lohifileestä ruodot joko pinseteillä tai pihdeillä. Leikkaa lohi vinottain viipaleiksi ja siirrä kylmään odottamaan.
Revi salaatit petiksi tarjoiluastian pohjalle. Ryhmittele kurkkukuutiot, retiisiviipaleet, kevätsipulit ja kuoritut, viipaloidut avokadot salaatin päälle (purista avokadon päälle heti leikkaamisen jälkeen sitruunamehua tummumista estämään).
Kuumenna paistinpannu liedellä ja ripottele pannulle 1/4 tl suolaa. Asettele lohiviipaleet pannulle ja pariloi ne kevyesti molemmin puolin. Nosta viipaleet heti salaatin päälle, koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla.
Tarjoa salaatti kevyen salaattikastikkeen ja tuoreen leivän kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti