Resepti on oma versioni Pohjois-Thaimaalaisesta herkusta, Khao Soista. Khao Soi on mausteinen, vaan ei tulinen kananuudelikeitto, ja yksi lempiruuistani. Tein kerran Thaireseptikirjan ohjeella noita mausteisia lihapullia, mutta sellaisenaan ne olivat jotenkin vaisuja. Yhdistin siis Khao Soin pohjan ja mausteiset lihapullat ja kas - syntyi yksi lempiruuistani. Maukasta ja helppoa!
Lihapullat:
400g naudan jauhelihaa
1rkl valkosipulia hienonnettuna
1 sitruunaruohon varsi hienonnettuna (tai valmista sitruunaruohomurskaa 1rkl)
4 kevätsipulia hyvin hienonnettuna
2rkl punaista currytahnaa
1rkl sitruunamehua
1rkl kalakastiketta
1 kananmunan keltuainen
suolaa, mustapippuria
Keitto:
500ml kookosmaitoa
1l vettä
2rkl punaista currytahnaa
1 valkosipulin kynsi
ripaus kurkumaa
2rkl kanafondia
2tl kalakastiketta
2tl soijakastiketta
4 punaista thaichiliä
ohuita munanuudeleita "kourallinen", eli 1 kämmenen kokoinen levy
1/2 limen mehu
1 salottisipuli
kourallinen rucolaa
korianteria
Valmista ensin lihapullat. Voit valmistaa ne myös etukäteen, pakastaa ja sulattaa keittoa varten - pikaruokaa!
Sekoita lihapullataikinan aineet keskenään.
Mausta taikina mieleiseksesi suolalla ja pippurilla - suolaa ei tarvitse olla kuin ripaus lisää, jos sitäkään.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä (kuvassa lihapullat on jauhotettu maissijauhoilla, koska tein lihapullia ensin sellaisenaan - tähän ruokaan lihapullia ei kuitenkaan jauhoteta).
Valmista sitten keitto: kuumenna kookosmaito suuressa kattilassa.
Lisää currytahna ja kurkuma. Anna kiehua hiljalleen niin että liemestä tulee tuoksuvaa.
Lisää valkosipuli, chili, kalakastike ja soijakastike.
Lisää litra vettä ja kanafondi. Kiehauta ja lisää nuudelit ja keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää lihapullat. Purista viimeisenä joukkoon lime. Älä enää keitä.
Annostele lautasille ja koristele rucolalla, korianterilla ja ohuilla salottisipulirenkailla ja NAUTI!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti