perjantai 25. helmikuuta 2011

OLIVIAN KANA (niin monen vuoden jälkeen muistatko muaaaa?)


En ole vuosiin tehnyt Olivian kanaa. Bongasin ohjeen joskus yli 10v sitten jostain hunajamainoksesta ja ohjetta tuli käytettyä ahkerasti. Suureksi hämmästyksekseni resepti on ollut blogini ylivoimaisesti etsityin ja suosituin. Oli pitkästä aikaa kokeiltava reseptiä, jotta ymmärtäisin mikä siitä tekee niin suositun. En uskalla alkuperäistä reseptiä poistaa tai muokata jos joku on siihen erityisen tykästynyt, joten kirjoitan kokonaan uudestaan, tällä kertaa vähän täsmällisemmillä ohjeilla.

3kpl broilerin filepihvejä
maissijauhoja (muutama ruokalusikallinen)
tuoreita herkkusieniä (1rs tai n.5kpl isoja irtoherkkusieniä)
pakastebabyporkkanoita (1 pieni pss)

2dl kermaa
2 prk (=yht 240g) smetanaa
2rkl juoksevaa hunajaa
1rkl soijakastiketta
2tl rosepippuria
(suolaa)

Leikkaa kanoista mukavan kokoisia suupaloja ja pyörittele palat maissijauhoissa.
Paista pannulla ektraneitsyt oliiviöljyssä.
Kaada uunivuokaan.
Viipaloi herkkusienet ja paista viipaleet pannulla.
Kaada kanapalojen sekaan vuokaan. Lisää jäiset babyporkkanat.
Valmista kastike sekoittamalla kerma, smetana, rosepippuri, juokseva hunaja ja soijakastike keskenään.
Itse jouduin lisäämään valmiiseen ruokaan reilusti suolaa, joten lisää ripaus suolaa jo tässä vaiheessa.

Lisää kastike vuokaan.
Hauduta uunissa 175 asteessa n.45min-1h.
Tarjoile riisin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. NAM! Olen nyt tehnyt pari kertaa ja tästä tuli todella maukas molemmilla kerroilla. PIdin melkein enemmän siitä versiosta jossa käytin hunajamarinoituja kanafileita. Tällaiselle aloittavalle kokille oli kiva kokeilla maissijahojen käyttöä ensimmäistä kertaa, tykkäsin! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...