perjantai 21. toukokuuta 2010

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ (perusohje)


1kg sinisimpukoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
kourallinen persiljaa
voita tai oliiviöljyä
1 timjamin oksa
2-3dl kuivaa, hapokasta valkoviiniä


Pese simpukat ja poista ns. parta. Napauta avonaisia (raollaan olevia) simpukoita ja jollei kuori sulkeudu, heitä simpukka roskiin.

Kuullota silputut sipulit voissa suuressa kattilassa, lisää 3/4 persiljasta ja kaada pari desiä valkoviiniä sekaan, lisää timjami.


Laita simpukat kattilaan sipulien joukkoon ja laita kansi kattilan päälle. Sekoita kypsennyksen puolivälissä niin että kaikkiin simpukoihin saadaan makua. Viinin tulee kiehua, tällöin simpukoista tulee suussasulavan pehmeitä parissa minuutissa, eivätkä ne lilli turhaan haaleassa liemessä kumimaisiksi.

Kurkkaa parin minuutin päästä ovatko simpukat avautuneet, jos ovat niin hyvä.


Jos simpukat kuumenevat liian kauan, niistä tulee kumimaisia. Simpukat jotka eivät ole auenneet kypsennyksen aikana ovat pilalla, älä siis tarjoa niitä.

Koristele lopuksi persiljalla.

2 kommenttia:

  1. Eksyin naikkareista tänne, kun usein saan inspiksen sun resepteistä omiin kokkailuihin. Sinisimpukat näin Belgiassa asuvalle olivat ennen herkkua, mutta kun olen neljä kertaa saanut ruokamyrkytyksen niitten syönnin jälkeen, totesin, että ei niitä enää mulle. Tosi hyviä ne kyllä ovat.

    Mua kiinnostaisi tietää, millainen on teidän herkkuburgeri? Meillä syödään joskus perjantaisin itsetehtyjä burgereita, mutta olisi mukava keksiä jotain uutta niihin.

    VastaaPoista
  2. ^Yleensä me tehdään burgerit ihan vaan kaupan isoista hampparisämpylöistä ja valmiista kebabpihveistä/mestarin(?)kokolihapihveistä, mutta hyvä kun mainitsit, pitääpä tuoda se yksi herkkuburgeriresepti tännekin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...