tiistai 8. marraskuuta 2011
KATAJANMARJAKASTIKE
Olen aiemmin tehnyt katajanmarjakastiketta ihan omasta päästä säveltämällä. Nyt löysin Keittiönatsin blogista samanhenkisen kastikkeen. Muokkasin taas vähän, koska jääkaapissa oli purkkitolkulla hilloja ja hyytelöitä, vaan ei juuri punaviinimarjahyytelöä... Lisäksi tuplasin määrät, katajanmarjoja lipsahti vähän enemmänkin. Hyvää tuli.
2 isoa salottisipulia
4dl punaviiniä
2dl demi-glace kastikepohjaa
30katajanmarjaa
2rkl mustaherukkahilloa
2rkl karpalohyytelöä
40g voita
suolaa
mustapippuria
Silppua salottisipuli hienoksi. Laita sipuli ja punaviini kasariin ja keitä viiniä kokoon noin 10 minuuttia. Lisää demi-glace ja katajanmarjat, sekoita tasaiseksi ja keitä lisää kokoon kunnes kastike on sopivan paksuista. Jos kastike on liian paksua, voit lisätä hiukan lisää punaviiniä. Lisää hillo ja hyytelö, sekoita ja siivilöi toiseen kattilaan. Pidä lämpimänä.
Tarjoilin kastiketta pekoniin käärityn yrteillä maustetun peuran ulkofileen kanssa, lisukkeena oli juureskuutioita, tällä kertaa selleriä, lanttua, porkkanaa ja punajuurta maustettuna rosmariinilla. Alkupalaksi oli vuohenjuusto-pekaanipähkinä-viikunasalaattia. Salaatti, uunijuureskuutiot ja katajanmarjakastike olivat loistavia ja sopivat mauiltaan yhteen, mutta valitettavasti peuran ulkofilee, jonka piti olla illallisen tähti, jäi vaisuksi sivuroolin esittäjäksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa hyvältä ja huomenna kokeillaan. Mihin tulee tuo 40g voita?
VastaaPoistaHups! Kiitos huomiostasi! Se lisätään lopuksi antamaan kiiltoa kastikkeelle!
Poista