lauantai 5. kesäkuuta 2010

RÖSTIPERUNA

muutama kiinteä peruna
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)

Raasta perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun". Paista kullanruskeaksi, käännä esim. lautasen avulla ja paista toinenkin puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Huom. Paista perunaraaste heti raastamisen jälkeen, raaste tummuu nopeasti. Raaste saattaa värjätä kankaan jonka läpi nesteet puristat, älä siis käytä hienointa valkoista keittiöpyyhettäsi. Tällä ohjeella saat sipsinrapeita ja herkullisia röstipeunoita!

2 kommenttia:

  1. Etsin röstiperunaohjetta ja eksyin sivuillesi. Sinulla on samanlainen tausta kuin omassa blogissani :). Ihana blogi ja varmasti tulen hakemaan sinulta muitakin ohjeita. Hyvää viikonloppua! http:/aistiunelmaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...