maanantai 30. elokuuta 2021

ELMERIN RAPARPERILIKÖÖRI

Vieläkö jonkun pihamaalla nuokkuu raparperin varsia?
Vuodesta toiseen yritän epätoivoisesti löytää ja keksiä uusia, kivoja raparperireseptejä saadakseni hyödynnettyä mahtavan satomme. 
Ongelma piilee siinä, etten välitä makeasta. 
Hillot, kiisselit ja piirakat eivät uppoa. 

Tästä eteenpäin tiedän kuitenkin tismalleen, miten saan raparperit takuuvarmasti käytettyä vihonviimeistä vartta myöten. Raparperilikööri. Ensimmäinen kokeiluerä osoittautui jättimenestykseksi, ja sitä seurasi pian toinen ja kolmaskin erä.

Likööri on ihanaa sellaisenaan kesäisen aterian jälkiruokanapsuna tai vaikkapa soodalla jatkettuna drinkkinä. Reseptikin on huippusimppeli ja helppo muistaa.


5 dl raparperinpaloja
5 dl sokeria
5 dl vodkaa (Russian standard)
1 kanelitanko

Huuhtele ja siisti raparperinvarret ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi niin, että saat mahdutettua ne pulloon. Kaada pulloon vodka, nakkaa mukaan kanelitanko ja lisää sokeri. En suosittele laittamaan ensimmäiseksi raparperipaloja ja sokeria, koska vodka ei läpäise tai liuota sokeria hetkessä. Kääntele pulloa niin, että ainekset pikkuhiljaa sekoittuvat. Laita pullo viileään ja pimeään kuukaudeksi, käy välillä kääntelemässä pulloa. Kuukauden kuluttua siivilöi likööri ja pullota se puhtaaseen pulloon.

Maista myös varovasti liköörissä uineita raparperinpaloja - ovat aika tymäköitä. *HIK!*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...