sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

NUUDELIKEITTO KANALLA VIETNAMILAISEEN TYYLIIN


1pkt (6kpl?) Shanghai-maustettuja kanankoipia

Liemi:
1l vettä
reilu peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja ohueksi siivutettuna
2 tähtianista
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
kymmenen mustapippuria
2 tuoretta kaffirlimen lehteä tai 1tl kuivattua
1tl kuminansiemeniä
1tl fenkolinsiemeniä
1/2dl kanafondia

Keittoon lisäksi:
2 kiekkoa nauhamaista munanuudelia (Blue Dragon)
4 portobello-sientä

Mausteeksi ja koristeeksi:
tuoreita thai-chilejä maun mukaan (0-10), siivutettuna pieniksi paloiksi
1 valkosipulin kynsi ohuenohuina siivuina (voit nopeasti kuullottaa/ruskistaa siivut öljyssä pannulla niin maku ei ole niin vahva)
lime lohkottuna muutamaan osaan
1 iso salottisipuli ohuina siivuina
4 kevätsipulinvartta siivutettuna
kourallinen viinisuolalehtiä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen sitruuna- tai thaibasilikaa
muutama rkl sambal oelekia

Kiehauta 1l vettä ja lisää sekaan liemen kaikki mausteet ja fondi. Kiehuttele puolisen tuntia. Paista kanankoipiin nopeasti pinta kuumalla paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa grillivastuksella 250 asteessa noin vartti.

Siivilöi liemestä mausteet pois ja kiehauta uudelleen kattilassa. Keitä toisessa kattilassa nuudelit kypsiksi ja annostele valutetut nuudelit keittolautasiin. Lisää kiehuvaan liemeen neljään osaan lohkotut portobellot ja kiehuta hetki. Lisää lientä sienineen keittolautaselle nuudelien päälle. Laita 1-2 kanankoipea keittolautaselle juuri ennen tarjoilua ja anna jokaisen maustaa annoksensa makunsa mukaan lisukkeilla. NAMSKIS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...