Tämäkin simppeli, mutta herkullinen ruoka kuuluu perheemme klassikoihin.
vajaan kilon kokoinen pala naudan ulkofilettä
1 kesäkurpitsa
3 mozzarellapalloa
muutama aurinkokuivattu tomaatti
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, pippuria
Leikkaa ulkofileestä 1-1½cm paksuisia pihvejä, nuiji ½cm paksuisiksi lehtipihveiksi.
Viipaloi kesäkurpitsa ½cm paksuisiksi siivuiksi ja mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
Viipaloi myös aurinkokuivatut tomaatit.
Paista kesäkurpitsasiivut pannulla oliiviöljyssä niin että ne saavat väriä.
Ruskista nopeasti (10sekuntia/puoli)lehtipihvien pinta.
Asettele lehtipihvit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla (suolaa saa laittaa reilusti, muuten se häviää mozzarellan alle), levitä pihvien päälle kesäkurpitsasiivut, niiden päälle mozzarellasiivut (joita voi repiä ja lätistellä tarpeen mukaan) ja ripottele päällimmäiseksi aurinkokuivatut tomaattisiivut ja basilika.
Laita uunivuoka uuniin (175-225 astetta) muutamaksi minuutiksi,
niin että mozzarellajuusto sulaa sopivasti.
niin että mozzarellajuusto sulaa sopivasti.
Tarjoile esim. lohkoperunoiden kanssa (kaupan pakastelohkikset valmistuvat mukavasti samaan aikaan, kun lohkikset laittaa uuniin siinä vaiheessa kun paistelee kesäkurpitsoja/pihvejä pannulla ja laittaa sitten pihvivuoan uuniin viimeisiksi minuuteiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti