lauantai 5. kesäkuuta 2010

NORMANDIALAINEN OMENAKASTIKE

25g voita
1 pieni sipuli silputtuna
2 kirpeää ruokaomenaa kuorittuna, kodattomina ja pilkottuna
3dl kanalientä
2rkl calvadosia (tai brandya)
6 rakuunan oksaa hienonnettuna
3rkl ranskankermaa
1rkl rakeista sinappia
1tl dijon-sinappia
suolaa, pippuria

Sulata voi kuplivaksi. Lisää sipuli, kuullota pehmeäksi.
Lisää omena ja kypsennä pehmeäksi ja kunnes se saa hieman väriä, n.5min.
Sekoita joukkoon kanaliemi ja calvados (voi jättää myös pois kokonaan). Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja keitä hiljakseen kannen alla n.10min.
Soseuta monitoimikoneessa ja siivilöi takaisin puhtaaseen kattilaan.
Lisää kastikkeeseen rakuuna, ranskankerma ja sinapit sekä ripaus suolaa ja pippuria.
Kuumenna miedolla lämmöllä n. 5min ja tarjoile kuumana grillatun tai paistetun lihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...