Salsa verde
pieni kimppu tuoretta korianteria
pieni kimppu tuoretta minttua
1 valkosipulinkynsi
pari vihreää chiliä
4 kevätsipulin vartta
2 tomaattia kuutioituna
1-2 limen mehu
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Hienonna tukevalla leikkuulaudalla suurella, terävällä veitsellä kaikki salsan ainekset paitsi limemehu, oliiviöljy, suola ja pippuri - lisää nämä kaadettuasi hienoksi hakattu salsa leikkuulaudalta kulhoon.
Maapähkinäkastike
100g suolattomia, kuorettomia maapähkinöitä
50g seesaminsiemeniä
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuminansiemeniä
hyppysellinen tuoreen timjamin lehtiä
puolikas keltainen habanero
3 valkosipulinkynttä
100ml oliiviöljyä
loraus rommia
1 limen mehu
suolaa, pippuria
Paahda maapähkinät ja seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi.
Lisää oregano, kuminansiemenet, timjami, chili ja siivutetut valkosipulinkynnet, paista pari minuuttia. Kaada seos monitoimikoneeseen, lisää oliiviöljy, rommi, limemehu, chili, suolaa ja pippuria. Soseuta rakeiseksi, lisää tarvittaessa vettä. Soseuta sileäksi. Maista ja mausta mieleiseksesi.
Naudan file
n.400-500g naudan ulkofileetä (poista kalvot)
hyppysellinen tuoretta rosmariinia silputtuna
pari valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria
oliiviöljyä
Ota naudan ulkofile huoneenlämpöön n.1h ennen paistamista. Leikkaa file parin sormen paksuisiksi, reiluiksi pihveiksi. Hiero niiden pintaan suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paista erittäin kuumalla pannulla nopeasti kaikilta sivuilta kauniin ruskeaksi. Hiero pintaan vielä rosmariinisilppua ja hinkkaa makua pintaan puolitetulla valkosipulinkynnellä. Kypsytä uunissa 170 asteessa makusi mukaiseksi, 5-10min. Anna levätä folion sisällä hetki, siivuta pihvit sopiviksi siivuiksi, tarjoile maapähkinä- ja salsa verde -kastikkeilla esim. lankkuperunoiden kera.
Itse en saanut maapähkinäkastikkeeseen tarpeeksi ytimekästä makua (toisaalta en ole hirveästi tottunut maapähkinän makuun kun olen sille tosi allerginen, eli voi johtua harjoituksen puutteesta).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti