keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

LOHTA RUISKUORESSA

800g nahatonta ja ruodotonta lohta
1 sipuli
200g sieniä (siitakesieniä, herkkusieniä...)
3rkl ruohosipulia silppuna
2rkl omenamehua
2rkl soijakastiketta
500g (1pkt) ruistaikinaa
1 muna
2rkl öljyä/voita

Ota ruistaikina sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Silppua sipuli ja sienet. Kuumenna öljy/voi paistinpannulla ja paista siinä sipulia ja sieniä kunnes sienistä on lähtenyt suurin osa "massasta". Pienennä vähän lämpöä ja lisää joukkoon omenamehu ja soijakastike. Ota paistinpannu pois liedeltä ja silppua sekaan ruohosipuli. Kaulitse ruistaikinasta ohut levy. Levitä sieni-sipulisekoitusta ruistaikinalevyn keskelle lohipalan kokoiselle alueelle. Aseta lohi silpun päälle ja taittele ruiskuori lohen ympärille. Voit tehdä ruuan tähän asti valmiiksi ja säilyttää leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa jos tarve vaatii.

Voitele ruiskuori munalla ja paista uunissa n. 1/2h. Ohjeessa luki 20-25 min, mutta mun puolta pienempi lohipala oli 23 min paistuttuaan sisältä vielä ihan raaka (tosin mä sit unohdin sen safkan uuniin pikkusen liian pitkäksi aikaa ja lohi oli vähän ylikypsää jo). Helppoa ja hyvää!

Tarjoa lohen kanssa raikasta salaattia - itse pykäsin salsa-salaatin viikonlopun ruuista ylijääneistä yrteistä ja hedelmistä; 3 tomaattia, 1 appelsiini, 1 sitruuna, nippu minttua, puolikas fenkoli, kourallinen lehtipersiljaa ja vähän jääsalaattia pediksi näistä edellä luetelluista aineista tehdylle silpulle.


Lohiohje on jostain lehdestä napattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...