Tämä juustokakku on yksi harvoista ihan pakollisista meidän perheen perinteistä joulupöydässä.
Pohja
1pkt (170g) piparkakkuja
3/4dl juoksevaa margariinia (itse käytän voita)
Täyte
7 liivatetta
4dl kuohukermaa
3/4dl tomusokeria
1prk (200g) vaniljajogurttia (esim. Danone)
2dl kookosmaitoa
4rkl limettitahnaa (Mackays)
1½ rkl limettimehua
Viikunahillo
5 tuoretta viikunaa
2rkl makeaa portviiniä tai vettä
(sokeria)
Pinnalle 3 tuoretta viikunaa
(kanelitankoja)
Jauha piparkakut.
Lisää joukkoon margariini (=liputan edelleen voin puolesta). Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pipariseos vuoan pohjalle tasaisesti.Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.5min. Vaahdota sillä välin kuohukerma. Siivilöi joukkoon tomusokeri.Sekoita joukkoon vaniljajogurtti, kookosmaito ja limettitahna.
Kuumenna limettimehu kattilassa. Sulata puristetut liivatelehdet limettimehuun ja anna seoksen jäähtyä. Lisää seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen. Kaada täyte piparipohjan päälle jähmettymään, anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.Tee viikunahillo: leikkaa tuoreista viikunoista pois tumma ulkokuori ja valkoinen kerros kuoren alta (suomeksi ja helpommin: rapsuta talteen pehmeä punainen sisältö), laita kattilaan. Lisää portviini/vesi ja hauduta hetki kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla. Levitä jäähtynyt hillo jähmettyneen juustokakun päälle.
Leikkaa koristeeksi ohuita viipaleita tuoreista, pestyistä viikunoista. Myös kanelitangot sopivat koristeeksi.
(kuvassa keskellä)
Vink. Hillon voi tehdä myös pussillisesta kuivattuja viikunoita, nestettä tarvitaan tällöin hieman enemmän, sokeria ei lainkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti