lauantai 26. kesäkuuta 2010

LIMPPULEIPÄSET SIIKAMOUSSELLA


Sinappinen savusiikamousse
(riittää 20 pieneen leipään)
300g perattua savusiikaa (tai 500g perkaamatonta)
1tlk (150g) ranskankermaa
3rkl ruokakermaa
1rkl dijoninsinappia
1rkl hienonnettua tilliä
1/4 mustapippuria myllystä
(ripaus suolaa)

20 viipaletta ruisvuokaleipää tai maalahdenlimppua
2rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä

Poista savukalasta ruodot tarkasti. Soseuta kala, ranskankerma, ruokakerma, sinappi, tilli ja pippuri monitoimikoneessa sileäksi, mausta tarvittaessa suolalla. Säilytä jääkaapissa. Leikkaa leivästä ohuita viipaleita ja leikkaa ne halutessasi pieniksi neliöiksi. Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa n. 5min. Anna jäähtyä. Nosta tai pursota nokare kalatahnaa jokaiselle leipäselle. Sirottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia/tilliä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kalareseptejä sulla täällä! Tällainen kalamousse on ollut itselläkin ajatuksissa, tällä ohjeella voisi kokeilla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...