keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

KESÄINEN PERUNASALAATTI


Kymmenisen uutta perunaa
Kymmenisen sugar snaps -sokeriherneen palkoa (pakaste)
1 omena
2 avocadoa
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku herneenversoja
1 ruukku villirucolaa
1 ruukku viinisuolaheinää
1 lime
muutamia mintunlehtiä
1/2 pkt amerikanpekonia
Suolaa ja pippuria myllystä
Neitsytoliiviöljyä
Balsamiviinietikkaa

Rapsuttele perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois, rouhi suolaa sekä pippuria myllystä ja lorota hieman öljyä perunoille, anna jäähtyä jääkaapissa.

Tee revitystä jääsalaatista, puolesta rucolasta ja viinisuolaheinästä salaattipeti lautaselle.
Kuutioi avocadot (katso ainesten valmisteluohje -osiosta ohje jos et ole aiemmin käsitellyt avocadoa). Rouhi kuutioiden päälle suolaa ja pippuria ja purista limen mehu kuutioille (estää tummumisen ja antaa makua).
Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Sulata sugar snapsit ja leikkaa sopiviksi paloiksi eli kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita kulhossa keskenään omena, avocado ja sugar snapsit. Lisää puolitetut perunat, sekoita, maista ja mausta makusi mukaan lisää suolalla ja pippurilla (avocado ja peruna hävittävät tehokkaasti suolan makua, joten suolaa saa maun puolesta laittaa yllättävän paljon!). Lorauta pari lorausta öljyä sekaan ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa.

Siivuta pekonisiivut n.2cm pituisiksi ja paista nopeasti paistinpannulla ilman rasvaa kauniin rusehtaviksi.Kaada perunasalaatti vihreälle salaattipedille. Koristele herneenversoilla, lopulla rucolalla ja mintunlehdillä.
Ripsauttele päälle vielä muutamia pisaroita balsamiviinietikkaa.
Ripottele pekonipalaset salaatin päälle ja tarjoile.

Resepti on vastaukseni "lukijan pyyntöön" eli maidoton ja kesäinen perunasalaatti. Vaikka itse sanonkin, tässä salaatissa on suutuntuma ja maku kohdallaan, just nappiin. Kesäinen, pehmeä ja raikas, maut selkeitä ja puhtaita, sopivat toisiinsa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi1/7/10 11:09

    Kiitos reseptistä, pitääkin kokeilla heti viikonloppuna.

    Blogin ulkoasu on näköjään uudistunut, tosi hieno, tykkään!!

    Jenna

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...