lauantai 26. kesäkuuta 2010

MAARIANHAMINA

Kävimme pari vuotta sitten elokuussa Ahvenanmaalla. Testasimme muutamaa maarianhaminalaista ravintolaa joista olin lukenut kehuja netistä ja oppaista. Valitettavasti reissumme osui vähän sesongin ulkopuolelle ja ravintoloiden ruokalistat olivat suppeat. Vastapainona voisi positiivisena puolena sanoa, että ravintoloissa oli ainakin tilaa...

Restaurang Nautical (Hamngatan 2)

Mukava ravintola Pommernin vieressä satamassa, samassa rakennuksessa merenkulkumuseon kanssa. Merenkulkumuseo oli visiitin arvoinen ja Pommernissa olisin viihtynyt pidempäänkin kiertelemässä ja lueskelemassa mukaansatempaavia tarinoita laivan historiasta ja merimiesten elämästä, mutta museolaivan aukioloajat rajoittivat tutustumiskäyntiämme ikävästi. Ravintolasta oli hienot näköalat Pommernille ja merelle.Olimme ravintolan AINOAT asiakkaat, tuntui vähän hassulta istua perheen kesken tyhjässä ravintolasalissa. Mutta ruoka oli erinomaisen hyvää. Alkupalaksi mieheni otti saaristolaislaudan, eli puutarjottimen, jossa oli graavilohta sinappikastikkeella, katkarapuskagen, lohta omenavinegretillä, silliä, ankanrintaa ja siianmätiä. Kuvassa loistaa taustalla tyttären gourmet-annos, eli nauravat nakit :D.Itse poikkesin rutiineistani ja otin alkupalaksi keiton, ja se kannatti! Hummerikeiton kanssa oli emmentalpaahtoleipää jonka vetäisin huiviin ennenkuin tajusin ottaa kuvan, sekä tillillä ja fenkolilla maustettuja perunalastuja. Herkullista!Pääruuaksi mies valitsi voissa paistettuja ahvenfileitä sampanja-sokerihernekastikkeella ja ratatouillevinaigretella.Minun pääruokani oli pariloitua siikaa sitruuna-fenkolikastiikkeella, siian mädillä ja kauden kasviksilla (porkkanaa!).

Club Marine (Östrahamnen)
Ravintola satamassa aivan hotellimme (Arkipelago) edustalla. Ihan viihtyisä, katetulta terassilta kauniit näkymät satamaan. Alkupalaksi tilaamani rapukeitto oli todella maukasta.Pääruokani, kuha, oli myös todella herkullista....Mutta miehen tilaama tonnikala oli aika kelvotonta ja mitäänsanomatonta, paistettu kypsäksi eikä makua nimeksikään.Tunnelma oli vähän kiireinen ja hoputtava kun saavuttiin varttia ennen keittiön sulkemista, saatiin silti ihan asiallista palvelua ja tytär sai puuhalappusen touhuttavaksi.

Indigo (Nygatan 1)

Itäsatamasta vähän keskustaan päin, hotelli Arkipelagon takana. Ystävällinen palvelu, hyvä ruoka, ei kuitenkaan ihan täyttänyt odotuksia. Tosi viihtyisä. Oli jostain syystä täynnä asiakkaita siinä missä muut ravintolat oli typötyhjiä.

"Odotteluruuaksi" saimme skagen-leivät, nam!Alkupalani, tartarpihvi, namnam!Pääruokani - miekkakalaa (kuivaa ja mautonta), bataattia ja joku ihana makeahko kastike.Kävimme myös pyörähtämässä Åss Paviljongissa. Kivalla paikalla länsisatamassa Pommernin vieressä. Ruokia on kehuttu ja meidän piti käydä kokeilemassa, mutta ruokalista oli just vaihtunut tosi nuivaan eftersesong-listaan ja jätettiin väliin.

Loppukaneettina suosittelen Ahvenanmaan matkaajille visiittiä Tjudön viinitilalla. Tilalla oli opastettuja kierroksia pari kertaa päivässä parina päivänä viikossa sesonkikauden ulkopuolella. Satuimme kerrankin sopivasti paikalle juuri kun kierros oli alkamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...