2 l maitoa
1 l piimää
4 munaa
2 tl suolaa
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJLVpvEf7072sVIjYLboqO4AX4D-6FM4Kld3Ns7H0-PBl1EcEeYE_WXxgv6ti0r8uCLp4_7GDMOYxzXQVLcenqF0xbM1jBT2T03IIdBdHB4m_RxdttE1qp6DGncdDeIePnZdjkYaByZWI/s400/IMG_2059.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-kBHDGd66Z2pwpVoOQBvRuv3_cz4s1LXyl2UECNUDDmfqMG8Jq3rN5QiENi88KE2oqosEqJ6KnFHJ-09lI1CaTi2GqE4Jv9TlsPaepOMTH9FjPRFVR44vgKRu8A_K-qymL6SY7esZ0DI/s400/IMG_2058.jpg)
Kuumenna maito varoen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhiyL8BYl0GFa1_4udlAEwGorCBy8NvJmztmFE_ptuikrRzjmeg45AIIHdsmHv9pXXvpCXvHkOTNHyy38ljsMmGwk8tYlHUYKlW5CKc34aaPbny_G7mAHTJICXSm4dTVR-PwVcbU39AiE/s400/IMG_2060.jpg)
Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5kFpyxFw9N9XCGXIC2kzvobVrwFFhRkJc-OwzN3DlObYRyHRjujSkX_8W9XGpU_HnNRsfGNKvh84RkWwvDCP5zPsFhyphenhyphenKrt8iXe2kTii74bl6utx_S43hGCLhJeIU35V5kZey5GD0xBG0/s400/IMG_2061.jpg)
Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifVmEubQ9UN_irrf5nBXkjRYzL9d-p3A37mraAn2TqI_ClE8_lfLMZKhsEj5ozg_GNY3a6NEDlMxEgO6Y_sV3tEg5r_ClBG2Y4sIySCWVVntftWJK6984lv8_NsgZXZ8Qt-UvHBqYNy-0/s400/IMG_2063.jpg)
Tee juustomassaan pieni reikä ja kaada massa varoen sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVpOFXFdfyCZlrSXfTlohvIRNXMGMb6Xb7KWLLfSLdJ7AIx5aRsZu92uS8kVTgmqSAOKu9gmzjnhElkrJqZ7Xp0qEPaUJd0wmkmaBID11ejTU9tMXerQ0OOiDNXU3L_dhxFVSl-rMA78w/s400/IMG_2068.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFCs5kp1muf7ZgH_8DtiEjFcWs3tSwhtKv85phNCZ5CTuQj05TTD8bWjObz0GMFjXbMJRJYEfaKJrxIRS0NWv5pmADbilueHD5puxy4E5AC7fgjTArInhfO07ynthoXwGSJpzVD4qpWmk/s400/IMG_2069.jpg)
Mausta massa suolalla. (Halutessasi voit lisätä tässä vaiheessa myös esim. tuoreita yrttejä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlRIfbEexOKsBlRKRubT4d3b8xWtKj3F0VHBUAhvmBNDl_9iLcJq8Uk5jqq9CD3Gy4GvXG6orcMHXER12gaXUtlmVPeY5Veze5YxC9Ei8BwkGfw1Ls6b9xhdP9bgo9BhxNv-6YXXKTVTc/s400/IMG_2070.jpg)
Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD3xh19N-NgSGFzBLFslNlvuKgTHRz2tmx6eH9BGvHMg3gUQFNXaUS96nqctlEneZRbiLWp6B3bwPGm46Jh4FHWhxZtxBg4t0XF3HbsL37prswwAkHXSH1Z7-MUK19bONUfPBq4I0AMP8/s400/IMG_2072.jpg)
Anna juuston valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.
Pakko oli tulla heti kiittämään tästä! <3 Yrtit jätin tosin laittamatta ja maustoin vähän vähemmällä suolalla, mutta lopputulos maistuu just tasan siltä, millaiseksi kotijuuston lapsuudestani muistelinkin :) Pelastit mun joulun :D Savuporomoussevinkkisikin nappasin ja sitä olis tarkoitus maistella vielä illalla.
VastaaPoistaJesss! Hyvä että maistui!
VastaaPoista