Oletko kokeillut jo valmistaa reseptilläni raparperilikööriä? Itse työnsin koko raparperisatoni purkkeihin tekeytymään likööriksi. Pullottaessani tätä ruusukultaista jumalten juomaa huomasin, että jäljelle jäävä raparperiaines maistuu varsin tuhdisti raparperille, sokerille, kanelille ja alkoholille. Olisi sääli heittää tämä "aarre" biojätteeseen. Ensin tipautin muutaman palan soodani sekaan mukavaa makua antamaan. Sitten keksin jatkojalostaa likööristä siirappia.
4 dl raparperilikööristä siivilöityjä raparperinpaloja
1½ dl sokeria
1½ dl vettä
Keittele kattilassa kymmenisen minuuttia, siivilöi, anna jäähtyä, pullota.
Helppoa kuin mikä.
Voisin kuvitella siirapin maistuvan vaikka vaniljajäätelön parina.
Itse aion käyttää sitä drinkkien maustamiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti