keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

KOREALAISET AAMIAISSÄMPYLÄT

Glorian Ruoka & Viini -lehden kuva korealaisista aamiaissämpylöistä sai veden herahtamaan kielelle. Aamiaiseksi en näitä kuitenkaan jaksaisi syödä, mutta viikonloppubrunssina ne upposivat loistavasti!

 

 4 briossisämpylää (itse käytin pehmopaloja)
 2 dl majoneesia
 1 rkl gochujang-chilitahnaa
 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 4 isoa kananmunaa
 1 dl kermaa
 ½ tl suolaa
 1 rkl voita
 2 tl paahdettua seesamiöljyä
½ kurkku

sinappikurkut:
1 rkl sinapinsiemeniä
 1 rkl riisiviinietikkaa
 1/4 tl suolaa
 1 tl hunajaa
 2 kevätsipulia

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Laita viipaleet tiiviskantiseen purkkiin. 
Lisää joukkoon sinapinsiemenet, etikka, suola ja hunaja. 
Sulje kansi ja hölskyttele kurkkuja hetki, jotta maut tasaantuvat.

Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Halkaise sämpylät.
Jaa majoneesi kahteen pieneen kulhoon. Mausta toinen majoneesi gochujangilla. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se toiseen majoneesiin. Levitä gochujang-majoneesi sämpylöiden pohjapaloille.

Riko munat kulhoon. Vatkaa kerma ja suola joukkoon.
Sulata voi paistinpannussa. Kaada munaseos pannuun ja kypsennä sitä miedolla lämmöllä paistinlastalla samalla sekoittaen noin 2–3 minuuttia.

Siirrä pannu syrjään ja kääntele seesamiöljy joukkoon. Jaa lämmin munakokkeli sämpylöille ja lisää päälle inkiväärimajoneesia sekä kurkkuja. Ripottele kevätsipulia täytteille ja nosta sämpylöiden kannet paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...