keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

KESÄISET KANAVARTAAT

Viime kesänä kokeilin Glorian Ruoka & Viinin kana-halloumi-raparperivartaita. Jääkaapista sattui viikonloppuna löytymään broilerin paistileikkeitä, laadukasta halloumia ja pekonia. Rosmariinia ei nyt ollut, mutta terassilla kasvaa timjamia. Näillä aineksilla vartaista tuli kuitenkin vieläkin herkullisempia kuin alkuperäisellä reseptillä.


600 g broilerin paistileikkeitä
muutama pekonisiivu puolitettuna
300 g lampaanmaitohalloumia
2 raparperinvartta kuorittuna

timjamiöljy:
kourallinen tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 tl (sormi)suolaa

Kuumenna grilli. Leikkaa broileri, halloumi ja raparperi 3 cm:n paloiksi. Kääri broileripalat pekoniin ja pujota vuorotellen broileria, raparperia ja halloumia varrastikkuihin.

Riivi timjaminlehdet varsistaan ja hienonna valkosipuli. Laita mortteliin suolan kanssa, jauha tasaiseksi ja lisää öljyä, kunnes seoksesta tulee juokseva kastike.

Grillaa vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Grillaamisen loppuvaiheessa sivele vartaat noin 1/3 timjamiöljyllä. Anna vartaiden levätä vielä hetki grillistä poistamisen jälkeen. Siirrä vartaat lautaselle ja valuta päälle loput timjamiöljystä. Tarjoile limeaiolin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...