sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

LIMELLÄ SILATTUA SIIKAA, RAPSAKOITA FENKOLEITA JA TIMJAMISIPULEITA UUNISSA

Ohjeen siikaresepti on Parragon Booksin Ruokasuosikit - Kreikka -kirjasta. Samoin fenkoliresepti jota hieman muokkasin tätä ruokaa varten (alkuperäinen resepti). Timjamisipulit ovat Jamie Oliverin käsialaa.

kahdelle

siika
2 siikafilettä (nahkoineen), n.500g yhteensä
2 limeä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 vihreää thaichiliä
2 rkl jalapenoja
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

fenkoli
1 iso fenkoli
suolaa
pippuria
korppujauhoja
1 valkosipulin kynsi
1 lime
oliiviöljyä

timjamisipulit (Jamie Oliverin ohjeella)
4 punasipulia
suolaa
merisuolaa
muutama oksa tuoretta timjamia
voita

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen kiertoilmalle. Kuori sipulit, ota kanta pois niin että sipulin saa "seisomaan". Tee sipuleihin ristikkäisviillot vähän yli puoleenväliin asti, ripauta viiltoon suolaa (ja nimenomaan viiltoon sisälle eikä sipulin päälle), tunge viiltoon kökkö voita ja tuoretta timjamia. Tee uunivuokaan merisuolapeti ja aseta sipulit sille seisomaan. Jätä odottelemaan.
Putsaa hieman fenkolia ja katkaise "tupsu" talteen. Lohko fenkoli neljään osaan ja kiehauta kattilassa vedessä n. 5min, eli kunnes fenkoli on melko kypsä ja "kuullottuneen" värinen.
Raasta limestä kuori talteen. Aseta fenkolit uunivuokaan, lorauta päälle öljyä, rouhaise päälle suolaa, purista päälle limeä ja laita uuniin. Laita myös sipulit vuoassaan uuniin.

Nypi siikafileistä suurimmat ruodot pois, pyyhi fileet talouspaperilla ja viillota terävällä veitsellä nahka.
Laita fileet kulhoon, rouhi päälle suolaa ja pippuria, purista 1 limen mehu sekaan. Aseta fileet uunivuokaan. Silppua valkosipulin kynnet sekä sipuli, kuullota pannulla hetki. Levitä sipuliseos kalafileille, silppua chilit ja jalapenot ja ripota kalalle. Silppua korianteri koko komeuden päälle.
Laita kalavuoka uuniin kun fenkolit ja sipulit ovat olleet uunissa n.10min.
Silppua valkosipulin kynsi ja kuullota pannulla parissa ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Ripottele sekaan muutama ruokalusikallinen korppujauhoja ja paistele n.5min, kunnes korppujauhot ovat rapsakoita. Ota pannu levyltä, heitä sekaan fenkolin silputtu tupsu ja limen raastettu kuori. Kun fenkolit ovat olleet uunissa n. 20minuuttia, ripottele korppujauhoseos niiden päälle.

Anna kaikkien ruokien olla uunissa vielä viitisen minuuttia.

Tarjoile limelohkojen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihana blogi, ja todella herkullisen oloisia ohjeita! :) Pakko myöntää, että nuo uunisipulit ovat enemmän kuin kokeilemisen arvoisia. Oon aiemmin tehnyt saman tyyppisiä sipulilisukkeita folionyytissä, mutta tuo suolapedillä paistaminen onkin ihan uutta. Useimmitenhan suolapedillä paistellaan vaan lihaa. Liityin lukijaksesi, eihän näin kivaa blogia voi olla seuraamatta!

    VastaaPoista
  2. Kokeilimme tätä reseptiä puolison kanssa, oli aivan mahtavaa! Erityisesti fenkolit hävisivät parempiin suihin alta aikayksikön.

    VastaaPoista
  3. Suurkiitos! Ihanaa kuulla että maistui :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...