maanantai 24. toukokuuta 2010

JAUHELIHA-FETAPIIRAKKA


Pohja:
125g leivontamargariinia
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl oltermannijuustoa raasteena
1/2dl maitoa

Nypi jauhot ja margariini sekaisin, lisää suola ja leivinjauhe. sekoita juustoraaste jauhoseokseen ja lopuksi kylmä maito. Painele taikinasta pallero, älä vaivaa taikinaa turhaan ettei se sitkisty. Vuoraa 28cm halkaisijaltaan kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina sen phjalle ja reunoille ohuelti. Pistele haarukalla reikiä pohjataikinaan ja esipaista uunissa 8min 200 asteessa.

Täyte:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400g naudan paistijauhelihaa
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
mustapippuria
valkopippuria
ripaus suolaa
pari kierrosta Santa Maria chili explosionia

1/2 prk Dolmio tomaattikastiketta
1pkt Arla fetaa (sitä nestekartonkipaketissa olevaa kokonaista könttiä) kuutioina

Kuullota sipuli+valkosipuli oliiviöljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Mausta ja maista. Levitä Dolmio-kastike esipaistetun pohjan päälle ja sen päälle jauhelihaseos sekä kuutioitu feta.

Munamaito:
3 munaa
2dl ruokakermaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Sekoita munamaidon ainekset hyvin keskenään ja kaada tasaisesti piirakalle.

Päälle:
2 kourallista keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 kourallinen mustia oliiveja puolitettuina
1-2dl Oltermannia raasteena
ripaus kuivattua oreganoa

Asettele tomaatin- ja oliivinpuolikkaat tasaisesti piirakan päälle, ripottele päälle juustoraaste ja oregano. Paista uunissa 200 asteessa 20min tai kunnes piiras on kauttaaltaan hyytynyt ja juusto pinnalta on sulanut ja piiras saanut kauniin värin.

Anna tasoittua hetki ja nauti kuumana tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...