perjantai 4. kesäkuuta 2010

SITRUUNAINEN RISOTTO KUHALLA

4-6 annosta)

1l lientä (1l vettä + 3-4rkl hummerifondia)
1rkl oliiviöljyä
1 iso tai 2 pientä sipulia hyvin hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hyvin hienonnettuna
1 varsisellerin varsi hyvin silputtuna
400g risottoriisiä (Arborio!)
suolaa ja mustapippuria
1dl kuivaa valkoviiniä
70g voita
80g vastaraastettua parmesaania

1 sitruunan kuori raastettuna + sitruunan mehu
kourallinen siitakesieniä
1rkl voita
1tl fenkolinsiemeniä
1/2tl korianterinsiemeniä
yhteensä kourallinen basilikaa & sitruunabasilikaa

2rkl voita
4-6 ruodotonta kuhafileetä

Tee valmistelut: silppua sipulit ja varsiselleri, raasta parmesaani, raasta parmesaani ja sitruunan keltainen osa kuorta, pilko hieman siitakesieniä, murskaa hieman korianterin- ja fenkolinsiemeniä, silppua tuoreet yrtit. Mittaa valmiiksi riisi, valkoviini, voi jne.

Kuumenna hummeriliemi (vesi+fondi) kattilassa.
Kuumenna isossa kasarissa öljy, kuullota siinä parin minuutin ajan sipulia ja varsiselleriä (ja ripaus suolaa!), älä anna ruskistua. Lisää joukkoon valkosipuli ja kääntele aineksia taas pari minuuttia. Lisää kasariin riisi ja nosta lämpöä - HUOM! ÄLÄ JÄTÄ HETKEKSIKÄÄN VARTIOIMATTA, riisi EI saa saada väriä, vaan sen pitää imeä vain nesteet pannulta.
Kääntele riisiä varovasti ja laske lämpöä heti jos vaikuttaa siltä että pannu on liian kuuma. Parin minuutin kuluttua riisi alkaa muuttua hieman läpikuultavaksi. Lisää joukkoon viini ja hämmennä koko ajan.
Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä ja ripaus suolaa.
Laske lämpöä niin että neste juuri ja juuri poreilee ja anna pikkuhiljaa imeytyä riisiin. Lisää nestettä kauhallinen kerrallaan ja aina pikku ripaus suolaa samalla. Kuumenna 1rkl voita paistinpannulla ja pyörittele siinä kevyesti siitakesieniä - älä anna täysin nahistua, vaan kuumenna sienet vain voissa.
Lisää sienisilppu, korianterin- ja fenkolinsiemenet sekä sitruunan kuori risoton sekaan kun hummerilientä on jäljellä noin puolet.
Lisää edelleen kauhallinen lientä kerrallaan ja anna imeytyä hiljalleen. Kun liemi on loppu, maista risottoa - onko riisi kypsää? Riisin kuuluu olla hiukan napakkaa, mutta ei raakaa. Mausta vielä makusi mukaan suolalla ja pippurilla.


Kuumenna sienipaistinpannulla 2rkl voita ja paista rivakkaasti kuumalla pannulla kuhafileet. Paista vain pari minuuttia ettei kala kuivu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota risottokattila pois liedeltä. Lisää joukkoon voi, parmesaani, tuore basilikasilppu ja sitruunamehu, sekoita varovasti.
Annostele risottoa lautasille ja aseta päälle kuhafile.

Täydellistä, vaikka itse sanonkin. Resepti on siis omasta päästä, mutta osui täysin nappiin - kehittelin reseptin nähtyäni valokuvan herkullisen näköisestä risottoannoksesta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7/6/10 14:34

    Tätä on ihan pakko kokeilla, näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
  2. Kokeilin tätä reseptiä ensimmäisenä "risottokokeiluna" tänään. Siitakesienet ja reseptissä mainitut siemenet jätin pois, koska niitä ei lähikaupasta löytynyt. Resepti toimi kuitenkin erittäin hyvin ilman niitäkin, namskis!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...