perjantai 19. lokakuuta 2012

METSOPATA

Metson liha oli tummempaa ja riistaisampaa kuin pyyn. Tosin kun paistelin lihoja pannulla ja testasin makua, se oli niin mieto, että olisin voinut luulla sitä vaikkapa possuksi. Jopa perin nirso tyttöni maistoi lihaa ja piti siitä. Hauduttelun jälkeen maku oli hieman riistaisampi, mutta ei vahva.


1 metso perattuna
voita
mustapippuria
suolaa
4 sipulia
5dl vettä
loraus kanafondia
1 pieni oksa rosmariinia
3 salvian lehteä
pari oksaa timjamia
n.10kpl kokonaisia mustapippureita
muutama katajanmarja
1-2dl kuohu/ruokakermaa

Paloittele metson lihat noin kahdeksaan osaan, niin että palat ovat suunnilleen saman kokoisia. Lohko sipulit 6-8 lohkoon. Kuullota pannulla voissa ja kaada pataan. Paista metsopalat samalla pannulla nopeasti voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele linnun lihat pataan ja huuhtaise mukaan maut pannulta kaatamalla joukkoon pannulla kiehautettu vesi. Lisää pataan mustapippurit, salvian lehdet, timjamin ja rosmariinin oksat, katajanmarjat ja fondi. Katso, että linnut jäävät nesteen peittoon. Hauduttele hiljalleen padassa noin kaksi tuntia. Nostele sitten linnun lihat pannusta, erottele luut ja pilko/riivi liha sopiviksi suupaloiksi. Erottele padasta katajanmarjat, yrtit ja mustapippurit, jos löydät niitä. Kaada lihat takaisin pataan sipulien ja liemen joukkoon, kiehauta ja lisää sen verran kermaa, että koostumus on mieleisesi ja kuumenna vielä.

Tarjoile esim. ohralisäkkeen (kahdeksalle hengelle keitin 1,5l:ssa melko vahvaa lihalientä 3dl ohrasuurimoita noin puolen tunnin ajan välillä sekoitellen) ja paahdettujen uunijuuresten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...