lauantai 19. kesäkuuta 2010

KOLMEN SUKLAAN KERROSKAKKU JA MANSIKKA-ANANASMELBA


SUKLAAKAKKUPOHJA

2dl jauhoja
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
50g voita
100g Fazer tummaa premiumsuklaata
1/2dl mascarponea
1 muna

ruokalusikallinen voita ja pari ruokalusikallista korppujauhoja jauhottamiseen

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhot. Sulata mikrossa suklaa ja voi, anna hieman jäähtyä ja sekoita mascarponen sekaan.Sekoita muna vatkaimella sekaan ja lisää kuivat aineet, sekoita huolellisesti.

Vuoraa pienehkön (halkaisija 20cm) irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja jauhota reunat voilla ja korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n.20min, eli kunnes taikinaan työnnettyyn cocktail-tikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä pohja, irrota vuuan reuna ja pese se. Aseta reuna takaisin kakun ympärille.

SUKLAAJUUSTOKAKKU -KERROS

1,5dl mascarponea
1,5dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
1/2dl sokeria
2 liivatelehteä
1/2dl vettä tai laimeaa mehua (appelsiini-ananas-Juissia)

Vaahdota kerma. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmeitä. Sulata suklaa mikrossa. Kuumenna vesi/mehu mikrossa kuumaksi, ei kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan veteen/mehuun. Pehmitä mascarponea hieman sähkövatkaimella, lisää sekaan sokeri ja sula suklaa.
Sekoita huolellisesti joukkoon liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele kermavaahto sekaan tasaisesti.
Kaada seos irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään siksi aikaa että teet valkosuklaamoussen.

VALKOSUKLAAMOUSSE

1 liivatelehti
1/4dl vettä tai laimeaa mehua (appelsiini-ananas-Juissia)
3 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
100g valkosuklaata
2dl kuohukermaa

Liuota liivatelehteä kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes se on pehmeä. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma.
Kuumenna vesi/mehu mikrossa kuumaksi, älä kiehuvaksi. Liuota sekaan liivatelehti. Anna hieman jäähtyä ja sekoita valkosuklaan sekaan. Kokeile vielä, ettei seos ole kuumaa, vaan korkeintaan kädenlämpöistä. Sekoita muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti sekaan vielä kermavaahto. Vaahdot saattavat hieman lässähtää, mutta jos suklaaseos on liian kuumaa, seos vetistyy liikaa. Kaada mousse hyytyneen kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä pari tuntia.

MANSIKKA-ANANASMELBA

500g pakastettuja mansikoita
2 rengasta tölkkiananasta (tai vastaava määrä tuoretta)
1/2-1dl appelsiini-ananasjuissia (tai hyvää ananastuoremehua!)
1/2dl tomusokeria

Sulata mansikoita mikrossa sen verran että ne ovat kohmeisia. Pilko ananasrenkaita hieman pienemmiksi paloiksi. Soseuta mansikat ja ananas sauvasekoittimella, ohenna kastikkeeksi mehulla ja sekoita tomusokeri vielä sekaan. Kaada melba kastikekannuun ja tarjoile suklaakakun kanssa.

3 kommenttia:

  1. Hienostihan sulta toi leipominen sujuu!! Ihan turhaa siitä itseäsi dissaat!

    VastaaPoista
  2. Osaan mä juustokakkuja tehdä, mut kaikki mikä vaatii uunia menee p**seelleen. Tossa nyt oli vaan toi pohja, ja kyllä mä sitä melkosesti jännitinkin :D.

    VastaaPoista
  3. sun pitää opetella leipomaan löysin rantein niin varmasti onnistuu!! Kokeileppa seuraavaksi jotain paistettavaa juustokakkua, ne on helppoja!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...