lauantai 26. kesäkuuta 2010

KOTIJUUSTO

2 l maitoa
1 l piimää
4 munaa
2 tl suolaa


Kuumenna maito varoen vähintään 4 l kattilassa kiehumapisteeseen.Sekoita piimä ja munat erikseen ja valuta seos ohuena nauhana kuumaan maitoon huolellisesti sekoittaen.Kuumenna seos uudestaan kiehumapisteeseen ja nosta syrjään liedeltä. Älä sekoita enää vaan anna heran erottua puolisen tuntia rauhassa kirkkaaksi.
Tee juustomassaan pieni reikä ja kaada massa varoen sideharsolla vuorattuun siivilään tai erilliseen juustokehikkoon.Mausta massa suolalla. (Halutessasi voit lisätä tässä vaiheessa myös esim. tuoreita yrttejä.Peitä juusto ja nosta päälle kevyt paino, esim. lautanen.Anna juuston valua viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

2 kommenttia:

  1. Pakko oli tulla heti kiittämään tästä! <3 Yrtit jätin tosin laittamatta ja maustoin vähän vähemmällä suolalla, mutta lopputulos maistuu just tasan siltä, millaiseksi kotijuuston lapsuudestani muistelinkin :) Pelastit mun joulun :D Savuporomoussevinkkisikin nappasin ja sitä olis tarkoitus maistella vielä illalla.

    VastaaPoista
  2. Jesss! Hyvä että maistui!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...