tiistai 18. toukokuuta 2010

PAD THAI


öljyä
3 kananmunaa
200g suikaloitua ja paistettua kanaa
250g riisinuudeleita (mielellään levymäisiä)

1tl valkopippuria
4rkl osterikastiketta
2rkl soijakastiketta
4rkl chilitahnaa
1tl öljyssä "uppopaistettua", hienonnettua valkosipulia
kourallinen hienonnettua kevätsipulia
kourallinen pavunituja
[50g sellerin lehtiä (itse silppuan joskus mauksi hieman varsiselleriä kun kaupan valikoima on mitä on)]
tuoretta chiliä maun mukaan, silputtuna

tuoreita korianterin lehtiä
pähkinärouhetta
limelohkoja

ruokosokeria
soijaa
chilijauhetta


Mittaa ja silppua ainekset valmiiksi. 
Paista suikaloitu kana valmiiksi ja siirrä pois paistinpannulta odottelemaan. 
Keitä myös riisinuudelit valmiiksi ja huuhtaise kylmällä vedellä, etteivät tartu klimpiksi.



Kaada kuumalle paistinpannulle/wokkipannulle runsaasti öljyä, 
riko munat pannulle ja sekoita voimakkasti niin että munista tulee pieniä soiroja/sössöä.


Lisää keitetyt nuudelit ja jatka sekoittamista, heitä sekaan myös kanasuikaleet.
Mausta valkopippurilla, osterikastikkeella, soijalla, chilitahnalla ja valkosipulilla ja maista. 
Lisää viimeisenä joukkoon kevätsipuli, idut ja selleri, kuumenna.


Annostele lautasille ja koristele pähkinärouheella, korianterilla ja limelohkolla.

Anna ruokailijan maustaa oma annoksensa vielä tarpeen mukaan 
chilijauheella, sokerilla ja soijalla sekä puristaa limestä makua annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...