tiistai 18. toukokuuta 2010

YAM NYA, thaimaalainen tulinen lihasalaatti


Yam nya on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen thaikkusalaattilemppareistani. 



2 naudanlihapihviä (2x225g)
1 punasipuli ohuina viipaleina
1/2 kurkku tulitikun ohuina suikaleina
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 sitruunaruohonvarsi hyvin hienonnettuna
2 limetin mehu
1-2rkl kalakastiketta
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
koristeluun: 2-4 punaista chiliä hyvin ohuina renkaina, tuoretta korianteria, mintunlehtiä

Paahda tai grillaa pihvit puolikypsiksi ja anna niiden vetäytyä sen jälkeen noin vartti. Leikkaa jäähtyneet pihvit ohuenohuiksi viipaleiksi ja siirrä isoon kulhoon.

Lisää joukkoon sipuliviipaleet, kurkkusuikaleet, puolitetut kirsikkatomaatit ja sitruunaruoho. Ripottele joukkoon kevätsipuli. Sekoita ainekset ja mausta ne limettimehulla ja kalakastikkeella. Koristele. Voit vaihtoehtoisesti antaa lihan maustua chili-lime-kalakastike-sitruunaruoho-seoksessa ennen muiden ainesten lisäämistä.

Yam nya ja thaimaalainen lihapullakeitto,

1 kommentti:

  1. järjettömän hyvää...tunteen mukaan lisää limeä,chiliä ja kalakastiketta. ehkä vähän sokeria.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...