maanantai 17. toukokuuta 2010

FANTASTINEN KALAPIIRAKKA (Jamie Oliverin ohjeella)



5 suurta perunaa (pese, kuori ja leikkaa 2,5cm kuutioiksi)
suolaa ja vastarohittua mustapippuria
2 munaa
2 suurta kourallista tuoretta pinaattia
1 sipuli silputtuna
1 porkkana kuorittuna ja pieniksi kuutioiksi leikattuna
neitsytoliiviöljyä
3dl kermaa
2 kunnon kourallista raastettua kypsää cheddaria tai parmesaania
1 sitruunan mehu
1 kukkurallinen tl englantilaista sinappia (itse käytän aina dijonia...)
1 suuri kourallinen persiljaa silppuna
500g vaaleaa kalaa fileinä, suikaloituna (itse käytän kuhaa tai siikaa, otan nahat ja suurimmat ruodot pois)
muskottia

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 2minuuttia, pane sitten munat mukaan kypsymään. Anna kiehua 7min. Nosta pinaatit terässiivilässä kattilan päälle, keitä minuutti. Kaikki on valmista yhtä aikaa.
Huuhdo pinaatti kylmäksi ja purista vesi pois. Kaada perunat lävikköön, jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa neljään osaan.
Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä, pehmennä sipuleita ja porkkanoita siinä n.5min, lisää kerma ja kiehauta.
Ota pannu levyltä, lisää sitruunamehu, juusto, sinappi ja persilja.
Kumoa pinaatti sekä kala- ja munapalat uunivuokaan, sekoita.
Kaada kermaseos päälle.
Soseuta perunat, lisää hieman öljyä, suolaa, pippuria ja muskottia muussiin ja levitä vuokaan päällimmäiseksi. Ronskisti vaan lusikalla viskoen, ruuan pointti on ollakin vähän kotikutoisen näköinen.
Kypsennä uunissa puolisen tuntia, kunnes pinta hieman ruskistuu. Nauti KETSUPIN kera - usko tai älä, tosi maukasta!
En ole tähän päivään mennessä tajunnut mikä tästä tekee PIIRAAN - ehkä briteillä on hieman eri käsitys piiraasta kuin mulla. Mutta hyvää tämä on, ja ihme kyllä - tosiaan sopii ketsupin kanssa nautittavaksi - ja siksi kuuluneekin taas mun mieheni lempiruokiin.

Sopii mukavasti vaikka perjantai-illan ruuaksi kuivan valkoviinin kanssa tai mikäettei vaikka tavalliseksi arki-illalliseksi, tosin valmisteluihin menee tovi - katselin että kaikessa rauhassa kokkaillessa ja valokuvaillessa valmisteluihin meni noin tunti. Piiraassa yhdistyy kivasti pehmeitä ja kermaisia makuja - pinaatti, kala, kananmuna ja kermainen kastike täydentävät toisiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...