maanantai 17. toukokuuta 2010

LASINUUDELEITA JA SIIKAA THAISALSALLA

2 siikafilettä (yht. n.300g)
öljyä

1 lime
1-7 thaichiliä hienonnettuna
siivu tuoretta ananasta kuutioituna pieniksi kuutioiksi
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
1tl hienonnettua inkivääriä (tuoretta)
kourallinen korianteria hienonnettuna
puoli kourallista thaibasilikaa hienonnettuna
1/2 tl sitruunaruohomurskaa

kalakastiketta

1dl kookoskermaa
1rkl punaista currytahnaa

kourallinen lasinuudeleita

Keitä lasinuudelit valmiiksi, huuhtaise juoksevassa vedessä ja jätä valumaan siivilään.

Kuumenna pienessä kattilassa kookoskerma, sekoita currytahna tasaisesti joukkoon ja hauduttele varovasti tuoksuvaiseksi. Jos kattila on liian suuri, kastike kuivuu heti pohjaan kiinni. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja juuri ennen tarjoillepanoa vielä tilkka limemehua.

Hienonna salsan ainekset valmiiksi. Lorauta pieneen kattilaan hieman öljyä, kuullota siinä valkosipuli ja salottisipuli. Lisää inkivääri, ananakset ja chilit, pyörittele pannulla hetki ja lisää n.2tl kalakastiketta, chilit ja lopuksi yrtit.



Kuumenna wokkipannussa reilusti öljyä ja paista 2 osaan leikatut siikafileet nahkapuoli alaspäin kunnes fileet alkavat kypsyä jo päällipuoleltakin. Käännä fileet vielä hetkeksi nahkapuoli ylöspäin paistumaan (voit paistaa fileet läpi asti nahkapuoli alaspäin jos käytät runsaasti öljyä tai valelet öljyllä siian nahatontakin puolta paiston aikana). Nosta siikafileet reikälusikalla wokista odottamaan hetkeksi.

Mausta lasinuudelit n.1-2tl:lla kalakastiketta ja limemehulla. Kokoa annos asettamalla lautasen keskelle nuudeleita, ripottele currykastike ympärille ja kokoa siikafileet lasinuudeleiden päälle. Lisää päällimmäiseksi thaisalsa ja koristele korianterin lehdellä.


Idean ruokaan sain viimeisimmältä Thaimaan matkaltamme. Kävimme Chiang Maissa mm. kokkauskoulussa (www.thaicookeryschool.com)ja vaikka thairuuan perusteet hanskassa ovatkin, jäin innolla odottelemaan että pääsen kotona kokeilemaan omia versioita nopeista ja herkullisista thaikkuruuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...