lauantai 22. toukokuuta 2010

HALLOUMI-BBQ-HAMPURILAISET


(4kpl)

4 itsetehtyä sämpylää tai kaupan jättihampurilaissämpylää tai reissumies-ruisleipää

400g kevyttä naudan paistijauhelihaa
1/2dl partaäijäjogurttia
2rkl ruiskorppujauhoja
1/2dl kuivattua, paahdettua sipulia jauhettuna hienoksi
mausteita (paprikajauhetta pari tl, suolaa 1tl tai maun mukaan, pippuria muutama rouhaus)

2 pkt halloumia
1suolakurkku
1 sipuli
2rkl Tennessee Whiskey sauce -BBQ-kastiketta tai jotain muuta maukasta BBQ-kastiketta
1dl kevytmajoneesia
2tl dijonsinappia
kourallinen viinisuolalehtiä
4 siivua pekonia

Tee jauhelihataikina sekoittamalla mausteet, sipulirouhe ja korppujauhot jogurttiin. Anna turvota hetki, sekoita jauheliha huolellisesti sekaan. Muotoile taikinasta suurehkoja pihvejä uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin vartti tai kunnes ovat kypsiä.

Valmista sillä aikaa täytteet: tee sipulista ohuita renkaita ja kuullota öljytilkassa. Lisää BBQ-kastike ja pyörittele pannulla hetken, jätä odottelemaan.
Siivuta suolakurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kevytmajoneesi ja dijonsinappi keskenään.
Ruskista pekonisiivut pannulla. Halkaise halloumit tai siivuta 3 osaan riippuen paksuudesta (n.0,5-1cm paksu pala on sopiva). Ruskista halloumin pinta pannulla.
Paahda tai lämmitä uunissa/mikrossa hetken aikaa valitsemasi leipä (itse rakastan ruishampurilaisia).
Kokoa hampurilainen:



Pohjan päälle dijon-majoneesi, bbq-sipulit, viinisuolalehdet, suolakurkkusiivut, pekonisiivu, halloumisiivu, pihvi, kansi.

2 kommenttia:

  1. Oi, nämä! Näitä on aivan pakko tehdä joskus <3 Ihan kuin hampurilaiset itsessään eivät jo olisi herkkua, mutta sitten sinne on isketty vielä väliin ties mitä ihanaa :P

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...