maanantai 24. toukokuuta 2010

POSSU-KESÄKURPITSAVARTAAT JA BBQ-KASTIKE



1 iso maustamaton possun sisäfilee

Marinadi:
1 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl worcestershirekastiketta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sinappia
1 tl suolaa
1 tl pippuria

Grillaamiseen:
170 g pekonia
1 kesäkurpitsa lisäksi
varrastikkuja

Poista fileistä (rasva ja) kalvot isolla veitsellä viiltäen. Viipaloi liha filee noin 3-4 cm levyisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi fileepalojen päälle kannelliseen astiaan tai tukevaan muovipussiin ja marinoi muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Valmista vartaat. Pese kesäkurpitsa ja vedä siitä juustohöylällä pitkiä, ohuita viipaleita. Nosta lihapalat marinadista ja rullaa palojen ympärille pekonia (puolita pekonisiivut, niin riittävät sopivasti lihapaloille). Työnnä lihapalat varrastikkuihin vuorotellen kesäkurpitsarullien kanssa.
Grillaa vartaita käännellen noin 6 minuuttia (riippunee lihapalojen koosta ja paistolämpötilasta, me saadaan sopivan kypsää noin vartissa).

BBQ-kastike:
2 sipulia
4 tomaattia
2 rkl öljyä
2 rkl sinappia
0,5 dl HP-kastiketta
1 dl ketsuppia
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
1 tl kanelia tai juustokuminaa (jeeraa)
1 tl tabascoa
1,5 dl colajuomaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa

Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuleita hetki ja lisää sitten tomaatit. Paista kevyesti noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.
Tarjoile vartaat bbq-kastikkeen ja vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...