tiistai 18. toukokuuta 2010

PARILOITUA LOHTA SALAATTIPEDILLÄ


noin 900 g kirjolohi- tai lohifileetä
suolaa
1 ruukku rapeaa jääsalaattia
1 rasia (125 g) rucolaa
1/2 l kurkkua kuutioituna
2 dl retiisiä viipaloituina
1 dl kevätsipulia hienonnettuna (itse preferoin punasipulia)
4 avokadoa
2 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun
tuoretta tilliä ja sitruunaa

Lisäksi
2 dl kevyttä salaattikastiketta

Poista lohifileestä ruodot joko pinseteillä tai pihdeillä. Leikkaa lohi vinottain viipaleiksi ja siirrä kylmään odottamaan.

Revi salaatit petiksi tarjoiluastian pohjalle. Ryhmittele kurkkukuutiot, retiisiviipaleet, kevätsipulit ja kuoritut, viipaloidut avokadot salaatin päälle (purista avokadon päälle heti leikkaamisen jälkeen sitruunamehua tummumista estämään).

Kuumenna paistinpannu liedellä ja ripottele pannulle 1/4 tl suolaa. Asettele lohiviipaleet pannulle ja pariloi ne kevyesti molemmin puolin. Nosta viipaleet heti salaatin päälle, koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla.

Tarjoa salaatti kevyen salaattikastikkeen ja tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...