maanantai 28. helmikuuta 2011

FAJITAS


6-8 isoa tortillalättyä (tai vastaava määrä itsetehtyjä, laitan reseptin myöhemmin)

4kpl broilerin ohuita leikkeitä/fileepihvejä
600g naudan ulko/sisäfileetä

mausteseos:
1½tl chiliä
1½tl mustapippuria
1½tl juustokuminaa
3tl suolaa
3tl paprikajauhetta

öljyä

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 keltasipulia
2 punasipulia

Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
Tee naudanlihasta pari paksua pihviä ja hiero niiden sekä broilerin fileiden pintaan ensin öljyä ja sitten mausteseos. Paista kuumalla pannulla naudanpihveihin kaunis pinta ja aseta pihvit uunivuokaan.
Tee samoin broilerin fileille, mutta paista hieman kypsemmäksi vähentäen samalla lämpöä.
Aseta myös broilerin fileet uunivuokaan. Kypsennä 180 asteessa uunissa n.10min, kunnes kana on kypsää, mutta mehevää (nauta saa jäädä punertavaksi). Anna levätä hetki folion alla ja siivuta sitten mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Leikkaa sipulit ja paprikat siivuiksi. Paista paprikasiivuja pannulla öljyssä pari minuuttia ja lisää sitten sipulit. Mausta ripauksella suolaa ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria. Paistele taas pari minuuttia ja anna sitten kypsyä rauhassa kannen alla, mutta älä kypsennä ihan pehmeäksi mössöksi.
Kuumenna tortillat mikrossa (tai paista pannulla jos valmistat itse), tarjoile lihan, paprika-sipulisekoituksen, jalapenojen, valkosipuliranskankerman, cheddarkastikkeen, texmex-salsan ja guacamolen kanssa - annostele tortillalätyille ja kääri rullalle!

5 kommenttia:

  1. Oi, nam ♥ Ja noi kaikki kastikkeet :P`´` Mua vaan harmittaa, kun kaupoista ei meinaa aina löytyä "oikeaa cheddaria" :/ Vaikka hiton hyvää kastiketta niistä sulatejuustoviipaleistakin onneks tulee.

    VastaaPoista
  2. Älä ny? Mä käyn aina Prismassa ja ainakin sieltä on aina löytynyt cheddaria, yleensä ainakin 2 eri laatuakin - mature, extra mature tai sit se... noh, ei-mature :D.

    VastaaPoista
  3. Joo :O Me tosin harvoin missään isommissa kaupoissa käydäänkään, mutta kyllä tuosta meidän S-Marketistakin yleensä jotain yhtä (en tiedä mikä se tarkemmin on) cheddaria on saanut, mutta nyt tän vuoden puolella ei ole löytynyt ollenkaan :O Mua himottais tehdä cheddar-keksejä ja -muffineja blogiin, mutta ne nyt on sitten tuon takia toistaiseksi jääneet.

    VastaaPoista
  4. Mukava ja hyvin toteutettu blogi. Hyvät kuvat + värien käyttö, ja lankkutausta toimii täydellisesti.

    Thumbs Up! :)

    VastaaPoista
  5. ^Kiitos! Ja kiva saada palautetta blogin ulkonäöstäkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...