keskiviikko 16. helmikuuta 2011

APPELSIINI-INKIVÄÄRIKASTIKE

25g tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2nippua kevätsipulia
25g voita
1 varsisellerin varsi hienonnettuna
2rkl vehnäjauhoja
4,5dl kanalientä
appelsiinin kuori raastettuna + appelsiinin mehu puristettuna
timjamin oksia
1rkl konjakkia
suolaa, pippuria



Sulata voi kuplivaksi isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää selleri ja kevätsipulin valkoiset osat, kuullota noin 3min. Lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen kullankeltaiseksi.
Ota kattila liedeltä, sekoita vähitellen joukkoon liemi.Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää appelsiinin mehu, kuoriraaste ja timjamin oksat. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä puoli tuntia osittain kannella peitettynä.

Siivilöi kastike puhtaaseen pannuun ja painele seosta jotta kaikki liemi irtoaa.

Lisää konjakki, inkivääri ja kevätsipulin vihreät osat ja kuumenna.

Ehdotus kastikkeen kumppaniksi: vuohenjuustorisotto ja lampaan sisäfilettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...