tiistai 15. helmikuuta 2011

SAIKKUPÄIVÄN SANKARIKEITTO


Ruokablogia on näköjään päivitettävä vaikka makaisi sohvan pohjalla vatsataudissa. Pari päivää tästä ikävästä taudista kärsittyäni vatsa vaati ruokaa ja oli kehiteltävä jotain, joka korjaisi neste- ja suolatasapainoa, täyttäisi vähän vatsaa sekoittamatta sitä tyystin ja jonka valmistaminen olisi niin helppoa ja nopeaa että kykenisin siihen itse parissa minuutissa, sillä kauempaa en tolpillani pysynyt. Keitto helpotti oloa kummasti, ja uskon että sitä on mukava siemailla flunssaisenakin (tai mikä hulluinta, jopa terveenä!) - ei tarvitse olla nimenomaan vatsataudissa... Tätä keittoa on nyt litkitty muutama päivä ja hyvin uppoaa edelleen. Samalla heitän hyvästit kaikille veteen sekoitettaville valmiskeitoille, niihin teennäisen makuisiin jauholitkuihin en enää koske.

1-2 terveen ihmisen annosta, 3-4 sairaslomalaisen annosta

1rkl voita
1 keltasipuli silputtuna
pari kevätsipulin vartta silputtuna
100g jauhelihaa
1-2rkl vasikkafondia
1rkl tomaattipyrettä
1rkl oreganoa
mustapippuria
n.1/2l kiehuvaa vettä
1/2 "kiekko" Blue Dragon litteää munanuudelia
(ripaus suolaa)

Sulata voi kattilassa, wokkipannussa tai ihan missä tahansa liedelle sopivassa astiassa minkä saat käsiisi napattua. Heitä joukkoon silputtu keltasipuli ja kevätsipuli, pyörittele hetki ja lisää sitten jauheliha pieneksi murustettuna. Muistathan ettet sörki pöpöisine näppeinesi mitään ruokaa minkä säilytys jatkuu raakana jääkaapissa tai jonka joku muu syö (esim. loppu raaka jauheliha). Hakkaa jauheliha pannulla mahdollisimman hienoksi muruksi mikäli voimasi riittävät moiseen hurjasteluun.

Heitä joukkoon oregano, lorauta fondia, rouhi mustapippuria ja turauta hieman tomaattipyrettäkin. Keitä noin litra vettä vedenkeittimessä ja lisää kiehuvaa vettä n.1/2l tai tarpeen mukaan jauhelihaseokseen. Murskaa nuudelit (laita esim. pakastepussiin ja paukuttele lihanuijalla, kahvikupilla, paistinpannulla tai vaikka leikkuulaudan alle laitettuna nyrkillä) pieniksi palasiksi ja heitä keitoksen joukkoon. Istu hetkeksi alas ja pyyhi hikeä, niistä nenä tai käy vessassa jos on tarve - muista pestä kädet! Noin minuutin päästä keitto on valmis - voit vielä maistaa että suolaa on sopivasti ja lisätä sitä ripauksen jos kaipaat lisämakua (itse tein keitosta tosi suolaista koska kroppa huusi suoloja). Kaada kuumajuomalasiin ja nautiskele varoen viltin sisälle kääriytyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...