keskiviikko 2. helmikuuta 2011

MUNGPAPU-SAVOIJINKAALINYSSÄKÄT


Väitän usein kivenkovaa olevani ennakkoluuloton, mutta todellisuudessa minulla on pieni taipumus ajatella nyrpeästi vegeruuista. Toki on olemassa herkullisia vegeruokia, mutta useimmiten ne ovat mielestäni kelvollisia lähinnä alkupalaksi tai lisukkeeksi. Tänä vuonna aion karistella näitä ennakkoluuloja ja kokeilla avoimin mielin erilaisia kasvisruokia. Nämä kääryleet vetäisin ihan hatusta, kun jääkaapista ei löytynytkään jauhelihaa jota olin kääryleisiin alunperin suunnitellut. Vegeruuat ovat usein makuuni aika valjuja, joten terästin nyssäköitä thaihenkisesti ja se olikin ihan hyvä valinta. Nyssäköistä tuli vähän niinkuin suomalaisten kaalikääryleiden ja kreikkalaisten viininlehtikääryleiden thaiserkkuja.

Tämä kokeilu nyt ei vielä varsinaisesti murtanut käsityksiäni vegeruuista, mutta ei toisaalta ainakaan lannistanut intoani kokeilla niitä lisää.

1 keskikokoinen savoijinkaali
1dl kuivia mungpapuja
1 iso punainen chili
1/2pkt Arla Apetina pala
kourallinen tuoretta korianteria
1tl Santa Maria kaffirlimen lehtiä hiutaleina
suolaa, pippuria
sitruunan mehu

Liota papuja yön yli vedessä. Valuta vesi pois ja keitä puhtaassa vedessä kattilassa n. 15min, kunnes pavut ovat pehmeitä. Keitä samanaikaisesti toisessa kattilassa savojinkaalin lehtiä (irrota kannastaan n. 10-12 lehteä). Hienonna chili ja korianteri ja paloittele Apetina. Kun pavut ovat pehmeitä, valuta ne ja sekoita kulhossa chilin, korianterin, Apetinan ja kaffirlimen lehtisiutaleiden kanssa tahnamaiseksi seokseksi.
Valuta myös savoijinkaalin lehdet varovasti. Mausta paputahna makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Kääri ruokalusikallinen tahnaa jokaisen savoijinkaalin lehden sisälle niin että lehdistä tulee pieniä nyyttejä.
Lado nyytit uunivuokaan ja paista 165 asteessa uunissa n. 30-45min, kunnes ne saavat hieman väriä. Itselläni oli käytössä höyryuuni 80% kosteudella. Purista tarjoiltaessa päälle hieman sitruunan mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...