torstai 17. helmikuuta 2011

ITALIALAINEN LIHAPULLAKEITTO



Kokeilin vuosi sitten Yhteishyvän ruokaliitteessä ollutta lihapullakeittoreseptiä. Omasta mielestäni keitto oli aika mitäänsanomaton, vaikka 6v tyttärelle se maistuikin. Keitosta sain kuitenkin idean kokeilla erilaisia lihapullakeittoja, joista aivan ehdoton on lihapullakeitto pohjois-thaimaalaiseen tapaan. Tyttären suosikiksi nousi kuitenkin tämä, lihapullakeitto italialaiseen tapaan.

400g jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
1pieni sipuli
pari kukkurallista rkl oliivitahnaa/tapenadea
ripaus suolaa
mustapippuria
reilusti oreganoa
basilikaa
1 kananmunan keltuainen

1 iso tai 2 pientä porkkanaa
parin peukalon kokoinen pala juuriselleriä
parin peukalon kokoinen pala lanttua
1 pieni sipuli
n.2rkl tomaattipyrettä
ripaus sokeria
suolaa, pippuria, oreganoa, basilikaa
pari litraa vettä
muutama rkl härkäfondia
1pkt valmiita juustotäytteisiä tortellineja (tuorepastasta)

Silppua sipuli ja valkosipuli erittäin hienoksi silpuksi. Sekoita lihapullataikinan ainekset ja pyörittele taikinasta pyöryköitä.
Kuutioi pieniksi kuutioiksi sipuli, porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Freesaa tilkassa oliiviöljyä.
Lisää tomaattipyre ja pikkuhiljaa vettä niin että kasvikset poreilevat vähässä nesteessä, kiehuta pehmeiksi.
Soseuta kasvisseos tasaiseksi soseeksi monitoimikoneessa. Kaada takaisin kattilaan, mausta lihafondilla ja ripauksella suolaa, pippuria ja halutessasi oreganoa ja basilikaa. Lisää n. 1l vettä. Lisää raa'at lihapullat kiehuvaan keittoon, anna kypsyä muutama minuutti, kunnes lihapullat alkavat selvästi kypsyä pinnalta. Lisää joukkoon tortellinit ja keitä ohjeen mukaan kypsiksi n.5min.
Annostele lautasille ja koristele persiljalla/basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...