(4-6:lle)
7 pientä punajuurta
3 isoa multaporkkanaa
pieni pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
1 iso keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
tuoretta rosmariinia
timjamia
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
suolaa, pippuria
Laita uuni kuumenemaan 175asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne n. peukalonpaksuisiksi paloiksi. Laita punajuuret omaan kulhoonsa ja muut juurekset sekä isoiksi lohkoiksi paloiteltu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli omaansa. Lorauta molempiin kulhoihin oliiviöljyä, rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa. Hienonna kevyesti tuoretta rosmariinia ja ripauta kuivattua timjamia molempiin kulhoihin. Sekoita mausteet juureksiin.
Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille, lorauta tarvittaessa vielä vähän oliiviöljyä päälle ja lirauta vielä hunajaa juureksille.
Laita uuniin 30-45 minuutiksi tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarjoile esim. paistin tai sisäfileen lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti